Иранска Олимпиада по Геометрия - ИГО 2015 - София, 3 септември

г. 06:59 ч.
Иранска Олимпиада по Геометрия - ИГО 2015 - София, 3 септември
Iranian Geometry Olympiad - IGO е състезание по геометрия, което тази година ще се проведе дистанционно и в България.

Състезанието се провежда в три възрастови групи:
- 7-8 клас
- 9-10 клас
- 11-12 клас

Организатор за България е професор Петър Бойваленков от ИМИ-БАН.
Регистрацията се извършва с е-мейл до peter@math.bas.bg по реда на получаване на заявките. Ще бъдат регистрирани до 15 души от всяка възрастова група. Заявки на ученици от 9-12 клас с рейтинг под 1000 няма да бъдат разглеждани. Таксата за участие в Иранската Олимпиада по Геометрия е 2 лева, като сумата е предвидена за отпечатване на грамоти.
Състезанието ще се проведе в четвъртък, 3 септември 2015 г. от 9 часа. Място на провеждане - предполагам Института по Математика в БАН. Едно чудесно събитие, точно преди началото на Математическите Боеве в Созопол, регистрирайте се за участие възможно най-бързо, защото свободните места са... много малко.
Какви задачи да очакваме на Iranian Geometry Olympiad? Подобни на тези от миналата година. Изтеглете задачи и решенията им за самоподготовка от Иранска Олимпиада по Геометрия.

Повече информация за Iranian Geometry Olympiad и провеждането й в България можете да намерите в темата за IGO 2015 във форума ни.

Реадкция: В темата във форума са добавени резултати от Иранска Олимпиада по Геометрия - ИГО 2015
Информация, новини, задачи и решения от Iranian Geometry Olympiad - IGO
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+