Този уикенд, Созопол става центъра на математиката в България - започват Математически Боеве 2015

г. 21:38 ч.
Този уикенд, Созопол става центъра на математиката в България - започват Математически Боеве 2015
Едно от най-интересните състезания по математика - IFYM 2015 / VI-ти международен фестивал на младите математици / Математически Боеве 2015 започва тази неделя в Созопол.
Състезанието няма познат аналог - отбори от по 6 ученика се състезават в 4 кръга за да определят финалистите. Те от своя страна мерят сили помежду си в 5-ти състезателен ден.
Стотици състезатели от всички краища на България се събират да премерят сили в дълга и оспорвана надпревара в един от най-красивите ни градове.

Кои са отборите, кои са състезателите, подробности от регламента, програма на състезанието - всичко това можете да намерите в специалната тема във форума ни - Математически Боеве Созопол 2015

Успех на всички участници - решавайте и се забавлявайте!
Информация, новини, задачи и решения от Фестивал на младите математици - Математически Боеве, Созопол
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,5 / 20 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+