СМГ публикува условия за прием в пети клас за следващата учебна година

г. 07:36 ч.
СМГ публикува условия за прием в пети клас за следващата учебна година
Софийската Математическа Гимназия публикува условията за прием в пети клас за учебната 2016 / 2017 година.
Няма изменения в условията спрямо миналата година. СМГ отново ще приеме 112 деца, разпределени в 4 паралелки.
Предварителните състезания ще са 3 - Софийски Математически Турнир, областен кръг на Европейско Кенгуру и областен кръг на Олимпиада по Математика. За съжаление, за втора поредна година, едно от най-хубавите национални състезания - Черноризец Храбър е изключено от предварителните състезания. Друго такова - Иван Салабашев също не е включено.
Предварителният рейтинг ще участва с тежест 25% и ще се формира от двата по-високи резултата от трите предварителни състезания - най-слабият ще отпада.
Крайният рейтинг ще се формира от сбора на утроеното постижение от финалното състезание на СМГ - Откриване на млади таланти и предварителния рейтинг.

Успех с дългото кандидатстване на всички малки математици. Вече е традиция и знаете - всичко за резултатите и класирането след всяко състезание можете да намерите в класациите ни от математически състезания за 2015 / 2016 година.

Следете темата във форума ни за прием в 5 клас в СМГ за учебната 2016 / 2017 г.
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,4 / 8 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+