РИО София ни информира за условията за участие в Space Camp Turkey

г. 21:37 ч.
РИО София ни информира за условията за участие в Space Camp Turkey
На интересна обява се натъкнах днес в страницата на РИО София.
Провежда се национален конкурс за космическата програма Space Camp Turkey.
Участва се с есе по 3 теми:
1. Междузвездните пътувания – развитие на транспорта, на средата за живот, на възможните човешки професии - до 400 думи
2. Земята - моята земна и землянска лаборатория - до 400 думи
3. Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване, кого бих взел и защо? - до 300 думи
А победителите от конкурса ще получат стипендии, осигуряващи участие на ежегодния космически лагер в Турция.
Дотук, всичко звучи чудесно. Ако ви се е доходило на лагер и смятате, че темите на есетата са ви интересни... не се палете.
Съобщението е заведено на сайта на РИО София под изходящ номер 9137-172/26.02.2013 и е подписано от ВАНЯ КАСТРЕВА НАЧАЛНИК НА РИО - СОФИЯ-ГРАД. Съветвам ви да концентрирате вниманието си върху датата на съобщението и съответния документ - 26-ти февруари 2013 година.
А в самото съобщение четем:
Срокът за подаване на есетата е 20.02.2013 г.
Ха сега моля за разумно обяснение - защо РИО София ни уведомява, че ще се проведе конкурс за участие в международен лагер в Турция на 26-ти февруари, като условие за участие в конкурса е написването на 3 есета и изпращането им 6 дни преди да са ни уведомили.
Хайде сега да обсъдим, аз ли нещо бъркам, г-жа Кастрева ли бърка или победителите в конкурса са избрани в тесен кръг без да се даде възможност на всички желаещи деца да участват :)
Чудесно би било някой от РИО София да прочете резонните въпроси и да хвърли малко светлина. Ако това е затворен конкурс между деца от няколко училища, защо по дяволите, 6 дни след приключването му трябва да се уведомяват небогоизбраните, че е имало такъв конкурс???
Ето и скрийншот от самото съобщение на страницата на РИО София:
Space Camp Turkey

Допълнение: Не става дума за печатна грешка в датите. На страницата на организаторите е написано, че конкурса е приключил вече, така че остава отворен въпроса - какво цели РИО, а и самата фирма, направила състезанието с това съобщение?
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+