Състезание по математика и информационни технологии Св. Николай Чудотворец 2015г.

г. 22:19 ч.
Състезание по математика и информационни технологии Св. Николай Чудотворец 2015г.
За осемнадесета поредна година Съюзът на математиците в България – секция Бургас, организира регионално състезание по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец”, посветено на 6 декември – празника на град Бургас.

Състезанието по математика е за ученици от 1 до 12 клас и ще се проведе на 29.11.2015 г. от 10:00 до 12:30 часа.
Състезателната тема по математика съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса са с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение. Състезателната тема за 1 клас съдържа 10 задачи, придружени с илюстрации.

Състезанието по ИТ ще се проведе на място (в съответното училище – домакин) или онлайн. Платформата ще бъде отворена от 10:00 до 12:30 ч. за тест 40 мин. и практически задачи.
Състезателната тема по информационни технологии съдържа тест с 20 въпроса и 2 практически задачи. Състезателните групи са 3-4 клас, 5-6 клас, 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас.

Регистрацията на участниците става само чрез заявка на email snc_2015@abv.bg като трябва да изпратите и копие до Email mathschool_bs@abv.bg.
Разпределението на участниците по зали за състезанието по математика и информационни технологии ще бъде изнесено на 28.11.2015 г. на този сайт и на сайтовете на училищата-домакини. Участниците трябва да се явят в 09.30 часа на определените места.

Училищата, в които ще се проведе състезанието са ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Братя Миладинови“ и ПГЕЕ „К. Фотинов“ – Бургас.
Класирането ще бъде индивидуално и отборно. В състезанието по математика специално жури ще присъди награда за оригинално решение на състезателна задача. Ще бъдат присъждани награди на учители за отлично представяне на техни ученици.
Отборното класиране ще се формира както следва:
1. по математика - най-добрите четири резултата от училище по випуски (за учениците от ПМГ “Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас и други МГ ще има отделно класиране);
2. по ИТ - най-добрите четири резултата от училище по випуски.
3. Обявяването на резултатите и награждаването на отличилите се ученици ще бъде на 6 декември 2015 г., като точния час и място ще бъдат обявени тук

Таксата за участие в състезанието е 10 лева на ученик и се внася до 26 ноември по училища или по банков път.
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,2 / 5 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+