Велико Търново е домакин на тазгодишните Зимни състезания по Информатика от 1-ви до 3-ти март

г. 07:56 ч.
Велико Търново е домакин на тазгодишните Зимни състезания по Информатика от 1-ви до 3-ти март
През този уикенд, във Велико Търново ще се проведе едно от най-стойностните състезания по програмиране от календарния план - Зимните състезания по Информатика.
Състезанието е организирано в два турнирни дена, като на първия, в събота се явяват децата от групи A, B, C и D, а вторият ден е отделен за най-малките участници, които се състезават в група E.
Софийските участници са организирани в две групи - деца, които се занимават с програмиране в СМГ и деца, които ходят на курсове в Телерик. За съществуването на групите, основна отговорност носи Явор Никифоров - Яшу, благодарение на който, през последните години програмирането става все по-популярно сред децата.
Софиянци заминават за турнира днес, с влака в 10:40 от Централна гара.
Успех на малките и не толкова малките програмисти и най-вече - хубаво и весело изкарване през този състезателно развлекателен уикенд.
Предполагам, че организаторите ще публикуват своевременно задачите и класирането от Зимните състезания по Информатика, за които ще се опитам да ви информирам своевременно.
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+