ПМГ Перник тръгва по стъпките на други математически гимназии

г. 12:51 ч.
ПМГ Перник тръгва по стъпките на други математически гимназии
От дестеки години, редица математически гимназии в страната осъществяват прием чрез различни видове конкурси за ученици след завършен 4 клас.
Практиката е доказано работеща за деца, харесващи науката и почти всички участници в националните ни отбори по математика са минали по този път като са започнали своята сериозна подготовка от 5 клас.

Досега, ПМГ Христо Смирненски в град Перник не се беше възползвала от вратичките в законите и нямаше организиран прием за петокласници.
От учебната 2016 / 2017 година това ще се промени.
Математическата гимназия не е уточнила какъв брой ученици ще приема и по какъв правилник, но всеки, който се интересува може да разбере през този уикенд, като посети училището.

Дните на отворените врати в ПМГ Перник са започнали от вчера и ще продължат днес и утре - 4, 5 и 6 февруари от 8 до 17 часа.
Дерзйате пернишки математици, вече имате възможността за задълбочено математическо обучение без да трябва всекидневно да пътувате до София. А след 2-3 години очакваме и първите ви успехи по национални и международни състезания.
Повече информация.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+