Европейска олимпиада по математика за момичета EGMO 2016

г. 08:19 ч.
Европейска олимпиада по математика за момичета EGMO 2016
EGMO е сравнително ново математическо състезание със странен регламент. На него се допускат само... момичета.
Не знам дали няма и изискване за цвят на коса или ръст.
За пръв път, европейската олимпиада за момичета се проведе през 2012 година, а 5-тото й издание ще е от 10 до 16 април в Румъния.

Отборът, който ще представя страната ни на EGMO 2016 се състои от Деница Маркова (СМГ 12 клас), Виолета Найденова (СМГ 11 клас), Симона Кукова (МГ Варна 10 клас) и Мария Делякова (СМГ 11 клас).
Ръководители са Линка Минчева и Емил Колев.

На EGMO 2016 ще участват отбори от 41 страни. В нея ще се включат и традиционно средноевропейски държави като Индия, Еквадор, Саудитска Арабия, Виетнам, САЩ, Япония.

Успех на нашите момичета, а ние оставаме на линия, за да следим за създаването на Олимпиада по математика за афро американски състезатели.
  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+