Нови промени в рейтинга на математиците 4, 5 и 6 клас от София

г. 17:54 ч.
Нови промени в рейтинга на математиците 4, 5 и 6 клас от София
Съвсем скоро се очакват резултатите от Областния кръг на Олимпиадата по Математика, важно състезание, включено в нашия рейтинг.
Както винаги, колкото повече са въведените състезания, толкова по-сложен става рейтинга ни :)
Искам да дам няколко обяснения, с които ви моля внимателно да се запознаете:
Какво е моментното състояние - въведени са наличните резултати от състезанията Черноризец Храбър, СМТ, Салабашев, Първи и Втори пробен изпит на СМГ и няколко резултата от Областния кръг на Олимпиадата. Как става класирането по рейтинг:
- При четвъртокласниците се следва схемата за прием в СМГ след 4-ти клас. Тоест, рейтингът се образува от постиженията в Математически турнир Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир и Областен кръг на Математическата Олимпиада. В момента резултатите на повечето деца от Областния кръг не са въведени и се отчитат като нула. Успокойте се, когато резултатите се появят ще бъдат въведени и рейтингът на децата ще се промени.
Още едно уточнение: Според регламента на СМГ, за финален рейтинг се взимат трите най-високи резултата от ЧХ, СМТ, Олимпиада и Кенгуру. Когато излязат и резултатите от Кенгуруто, автоматично ще бъдат избрани 3-те най-високи резултата от 4-те и ще виждате действителния рейтинг, с който децата ще участват в крайното класиране. За момента, поради липса на резултати от Кенгуру, всички деца са сметнати с постиженията им от първите три състезания.
Да ви припомня, че резултатите от пробните изпити в СМГ се виждат само, когато изберете отделно Класиране на четвъртокласниците от София, а не в общата класация за 4-6-ти клас.
- При 5-ти и 6-ти клас в рейтинга участват проведените досега състезания ЧХ, СМТ, Салабашев и Областен кръг на Олимпиада. Също както при 4-ти клас, данните за Олимпиадата все още не са нанесени и системата взима автоматично нула за постигнат резултат. Затова, временно, рейтингите са паднали. Когато РИО публикува резултатите, ще бъдат нанесени и рейтингите ще се оправят.
Да ви припомня, че при избор на отделно Класиране на 5-то или 6-то класници от София ще видите допълнителна колона Рейтинг 1, която отразява реалния рейтинг на ученика само от състезанията, на които се е явявал, тоест, игнорира състезания, на които даденото дете има нула.

Толкова писах, че и аз се обърках какво съм написал :). Дано вие разберете, а ако не - питайте.
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2019 - 2020 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 1-3 ноември 2019 г.
Коледна ваканция: 21 дек. 2019 - 5 яну. 2020 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 5 февруари 2020 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 11 - 20 април 2020 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 16 - 20 април 2020 г.
Неучебни дни
20 май 2020 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
22 май 2020 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2020 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 29 май 2020 г.
4 - 6 клас - 16 юни 2020 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2020 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2020 г.
12 клас - 14 май 2020 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2020
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS