Задачи от пробен изпит на Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ) за 5-ти клас от 10.03.2013

г. 13:49 ч.
Задачи от пробен изпит на Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ) за 5-ти клас от 10.03.2013
Преди малко приключи пробния изпит на ПЧМГ.
Форматът на състезанието е интересен - 20 задачи с избираем отговор, които трябва да се решат в рамките на 60 минути образуват първия модул.
4 задачи - три с отворен отговор число и една, която трябва да се опише формират втория модул, времето за който е също 60 минути.
Лични наблюдения върху задачите за 5-ти клас. Като цяло, очаквано лесни. Вторият модул не смятам, че може да затрудни деца със сериозен интерес в математиката. Първият модул... не че има особено сложни задачи, но са 20 на брой, а времето е малко - само 60 минути, така че могат да се допуснат грешки.
Отделно, недоизпипани условия могат да внесат смут в децата, което комбинирано с липсата на време да се отрази на резултата им.
Например задача 16:
Куб има измерение 2м. С колко квадратни метра ще се увеличи обемът му, ако увеличим измерението му 3 пъти?
Едно на ръка, поне за мен, думата измерение, вместо страна е объркваща. Второ, отговорът на задачата би следвало да е нула, защото обемът ще се увеличи с определени кубични, а не квадратни метри...

Задачите от двата модула за пети клас можете да изтеглите оттук. Съжалявам, бланката е попълнена и с отбелязани отговори, но не разполагам с чиста.
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+