Резултатите от областен кръг на Олимпиадата по математика са въведени в рейтинга

г. 19:32 ч.
Резултатите от областен кръг на Олимпиадата по математика са въведени в рейтинга
Ето, че най-накрая РИО София публикува резултатите от областния кръг на математическата Олимпиада.
Прави впечатление, че задачите са затруднили в голяма степен петокласниците (поине аз виждам само 2 максимални резултата за цяла България), докато пък точно обратното - в четвърти клас имаме безумните 67 максимални резултата!!! За сравнение, миналата година максимални точки на това състезание са изкарали 4 деца. Сами можете да си направите сметка как е направен подбора на задачите, довел до честно казано смешна ситуация.
При шестокласниците нещата се избистрят - добрите са си добри.
Вижте актуалния рейтинг на математиците от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас след въвеждането на резултатите от Олимпиадата.
И се гответе ей :) За четвъртокласниците сезона почти завърши, остава важното за прием в СМГ Кенгуру и естествено финалното състезание Откриване на млади таланти, но за батковците от 5-ти и 6-ти клас, интересните и стойностни състезания тепърва предстоят, досега беше само разгрявка :)
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+