Есенен Математически Турнир - ЕМТ 2016

г. 13:03 ч.
Есенен Математически Турнир - ЕМТ 2016
От 18 до 20 ноември, в Ректората на Софийски университет Св. Климент Охридски ще се проведе 10-ия Есенен Математически Турнир Академик Стефан Додунеков.
Есенният Математически Турнир - ЕМТ e индивидуално състезание за ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас от най-висок клас с индивидуално и отборно класиране. Всеки отбор се състои от 4 човека от съответния клас.
Състезанието се организира с подкрепата на със съдействието на Американска Фондация за България (АФБ) и Фондация Георги Чиликов.

Резултатите от Есенния Математически Турнир важат за определяне на разширения национален отбор на България за Балканската Олимпиада по Математика - БОМ - BMO и EGMO.

Форматът на състезанието включва 4 описателни задачи, първите две се оценяват с по 6 точки, а другите две - с по 7 точки.
Максимален брой точки - 26.
Време за решаване - 4 часа и половина.

Повече подробности за Есенен Математически Турнир - ЕМТ 2016, как да се запишете и участвате, как да се подготвите за състезанието ще намерите в специалната тема за ЕМТ 2016 във форума ни.
Информация, новини, задачи и решения от Есенен Математически Турнир
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,3 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+