Промяна в правилата за изготвяне на рейтинг в математическите класации за 5 и 6 клас

г. 08:27 ч.
Промяна в правилата за изготвяне на рейтинг в математическите класации за 5 и 6 клас
AlekDimitrov.com изготвя национални класации, базирани на резултати от математически състезания за ученици от 5 до 12 клас.
След дискусия в нашия форум, заедно с потребителите ни решихме, че начинът, по който се образува текущият рейтинг на ученици в 5 и 6 клас не е особено удачен.

Приет е нов начин за изчисление в тези възрастови групи

Сега, показателят Рейтинг 1 отчита Рейтинга от проведените състезания като се калкулират всички състезания без едно, на което ученикът е получил най-слаб резултат.
Тоест, в момента, след провеждане на две от състезанията, включени в класацията - Хитър Петър и Черноризец Храбър, Р1 показва само рейтинга от състезанието, на което ученикът се е представил по-добре.

В края на учебната година, когато ще бъдат проведени всички 8 състезания, включени в националната класация, Р1 ще показва рейтингът от 7 от 8-те състезания. На всеки ученик ще бъде изключено по едно състезание, на което е постигнал най-слаб резултат или не се е явил.
След промяната, временното класиране претърпя съществени промени, вижте актуалните резултати.
Резултати на петокласници за учебната 2016 / 2017 година
Резултати на шестокласници за учебната 2016 / 2017 година
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+