II Национална олимпийска конференция по природни науки и иновации

г. 08:48 ч.
II Национална олимпийска конференция по природни науки и иновации
Днес и утре, в БАН ще се проведе 2-рата Национална олимпийска конференция по природни науки и иновации.
Главни действащи лица в нея ще са Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), Българска академия на науките, Институт по математика и информатика при БАН, Съюзът на математиците в България (СМБ) и Ученически институт по математика и информатика.
Конференцията ще се осъществи с подкрепата на Фондация Америка за България и Американска фондация за България.

Участниците в конференцията ще могат да чуят най-добрите математици на България. Ето част от звездния списък - акад. Юлиан Ревалски, акад. Петър Кендеров, проф. Петър Бойваленков, проф. Олег Мушкаров, доц. Емил Колев, Алексей Христов, Александър Велинов, Георги Водев, Дико Михов, Владимир Михов, Любомир Янчев.

Нашите приятели, току що завършилите средното си образование математици 2 х Станислав - Димитров и Чобанов и Любен Личев ще представят сборника си 555 задачи по геометрия.
Програма на конференцията и повече поодробности можете да намерите на официалната страница
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 3 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+