Призив към математиците в България

г. 01:17 ч.
Призив към математиците в България
Председателят на управителния съвет на Съюза на Математиците в България, академик Петър Кендеров отправи призив към всички членове.
В него, той приканва всички математици да подпишат спешно подписка, с искане на 13 април 2017 да бъде свикано заседание на Общото събрание на СМБ.
Нещо изключително важно - необходимо е вече събраните подписи да бъдат внесени в съда не по-късно от 6 януари 2017 година! Което означава, че всеки трябва да се е подписал в декларацията не по-късно от 5 януари 2017 г.

Можете да изтеглите цялото обръщение на председателя на СМБ, включително бланките за набиране на подписи от този линк.

Коментар

Не знам на колко групички са се разцепили математиците в България, но напълно подкрепям молбата на ръководството на СМБ.

Това е искане за свикване на общо събрание!
Не е събиране на подписка в подкрепа на Кирчо или Гошко
.

Искрено се надявам, математиците ни като достойни хора, седящи в основата на образованието в страната ни да постъпят масово като зрели хора и да съберат необходимите подписи за провеждането на това общо събрание. Наистина, сроковете са кратки и мнозина ще бъдат възпрепятствани чисто физически, но все пак - има 12 дни, 7 от които работни за да го направят...

На нас, страничните наблюдатели ни остава да се надяваме, че математическата общност в България няма да се превърне в комично подобие на моментната трагична ситуация в държавата ни, където всеки се крие и бяга от отговорност.
Общото събрание на СМБ ще даде възможност на учени и учители да се съберат и да споделят мнението си с колеги, така че да стигнат до успешните решения.
Няма логика, няма и достойнство в това, умишлено да не подкрепиш с името и подписа си това обръщение.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+