Зимни Математически Състезания 2017

г. 19:54 ч.
Зимни Математически Състезания 2017
На 20 и 21 януари, 2017 година, в ППМГ Добри Чинтулов - Сливен ще се проведат Зимни Математически Състезания 2017.

Това е национална математическа надпревара от най-високо ниво, състезание за знаещи, можещи и обичащи математиката ученици, изискващо задълбочена подготовка и знания, надхвърлящи задължителния минимум. Турнирът се провежда за ученици от 8 до 12 клас. Заявки за участие се изпращат на Email zms2017@abv.bg до 13 януари.

Зимните математически състезания се организират от Министерството на образованието и науката (МОН) съвместно с регионалните управления на образованието (РУО), БАН, висшите училища и СМБ.

Форматът на състезанието е 4 задачи, от които първите две (всяка от тях се оценява с 6 точки) са базирани на материала, изучаван в училище в съответната година, а вторите две (всяка от тях се оценява със 7 точки) изискват допълнителна подготовка. Времето за решаване е 4 часа и половина.

Журито определя трима ученици, класирани на първо, второ и трето място съобразно получените точки. При равен брой точки се допуска класиране на повече от един ученик на едно от първите три места за сметка на класираните на следващите до трето място.
В зависимост от получените точки журито може да присъди награди (първа, втора и трета) на всички, получили поне 33% от точките, но не повече от 20 души в съотношение 1:2:3 за първа-втора-трета награда.
Състезанието е един от трите най-важни математически турнири в страната ни - резултатите от него са определящи при формирането на разширени отбори за JBMO, BMO и IMO. Това е и един от малкото математически турнири, който позволява кандидатстване за национална стипендия при призово място.

Програма на Зимни Математически Състезания 2017

20 януари 2017
• регистрация в ППМГ Добри Чинтулов
• техническа конференция в ППМГ Добри Чинтулов
21 януари 2017
• 9 - 13:30 часа - провеждане на ЗМС 2017 в в ППМГ Добри Чинтулов
• ??? - разглеждане на контестации - няма официална информация за час
22 януари 2017
• 9 часа - Официално награждаване
Повече информация, детайли и мнения за Зимни Математически Състезания 2017 ще намерите в специалната тема за проявата във форума ни. Следете я в дните на турнира за интересни новини.
Информация, новини, задачи и решения от Зимни Математически Състезания
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+