Избери България - Станислав Димитров

г. 06:56 ч.
Избери България - Станислав Димитров

Станислав Димитров - математик, студент, лидер по математика

Станислав Димитров е набиращо популярност име в света на математиката.
Младият ни математик има много успехи на училищно ниво на национални и международни състезания. Познат е и с издадения сборник 500 задачи по геометрия, в който е съавтор с Любен Личев и Станислав Чобанов.

Станислав Димитров завърши своето средно образование през миналата година в СМГ. Вместо, както се очаква за талантите ни да продължи обучението си в чужбина, той избра Софийският Университет. Което му помага да съчетае образованието с активно участие в математическия живот в България.
Математикът участва в комисии на състезания и преподава в школи.

В момента Станислав е в Казахстан, като тим лидер на отбора на Бургас на 13-тата Международна Жатуиковска Олимпиада - голямо състезание за големи състезатели и големи ръководители.
Напълно заслужено признание за обещаващия ни бъдещ лидер.

Да пожелаем на Станислав, отбора му и другите български отбори достойно представяне на страната ни в предстоящото състезание.

И едно персонално пожелание към Стенли за промяна в музикалния му вкус от мен - по-малко Трепни, повечко Дио :).
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,3 / 3 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+