Московска Олимпиада за малки ученици 2017

г. 16:47 ч.
Московска Олимпиада за малки ученици 2017
В неделя, 12 февруари 2017 г. ще се проведе 21-вата Московска Олимпиада за малки ученици.
Състезанието се провежда дистанционно в редица български градове. Това е международен математически турнир за деца от 1 до 4 клас с дълга история и висока трудност.

За пръв път, Московската Олимпиада за малки ученици се е провела през далечната 1996 година. Организатор на състезанието е сдружение на руски студенти и преподаватели с името Творческа лаборатория 2х2.
Надпреварата не е подходяща за ученици, които не са се готвили допълнително! Задачите често включват неизучаван в България към момента на провеждането материал.
Темите за всеки клас съдържат по 8 задачи, а времето за решаване е един час за 1-ви клас, час и половина за 2 и 3 клас и два часа за четвърти клас.
Основен организатор на Московска Олимпиада за малки ученици 2017 в София е ДАНИС. В академията са организирали двойно провеждане за да могат повече желаещи да се явят. Първата група е от 10 часа, а втората от 13 часа.
Цената за участие е 10 лева. Ако сте от София, все още не е късно да се запишете - можете да го направите до 18 часа на 11 февруари като попълните тази форма.

Успех на всички малки математици

Информация, новини, задачи и решения от Московската Олимпиада за малки ученици
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+