Китай идва в България: топ китайски университети с участие в Образование без граници

г. 17:26 ч.
Китай идва в България: топ китайски университети с участие в Образование без граници

Китай инвестира над 1 милиард долара, за да привлече повече чуждестранни студенти

Тази седмица на ежегодното изложение Образование без граници в ЦУМ ще стартира кампанията за набиране на студенти на една от най-мощните и големи държави в света.
Китай традиционно изпраща огромен брой свой младежи в чужбина, но вече се явява и доста добра алтернатива за привличане на чуждестранни студенти.
Държавата планира до 2020 г. да се превърне в най-голямата азиатска дестинация за обучение.
Това налага огромни промени за увеличаване на приема и на самите университети, които могат да обучават чужденци. В момента най-голяма популярност имат курсовете, които са свързани с уникалните характеристики на китайската цивилизация – език, изкуства, култура, традиционна медицина, но наред с това местните висши учебни заведения вече са световни научни центрове, а някои от тях дори имат по-висок рейтинг от Сорбоната.
Това се дължи на извършените реформи през последните четиридесет години, които довеждат до цялостно модернизиране на китайското образование.

Всяка година правителството в Пекин отпуска голям бюджет за осигуряването на стипендии за чужденци. Специално за чуждестранните кандидат-студенти е създаден и Китайският център за научен обмен към Министерство на образованието. Общият бюджет, инвестиран в 670 проекта за откриване на талантливи студенти и учени, възлиза на 25.3 млн. юана. Но дори и да не бъдете одобрени за финансиране, таксите в китайските университети са около 2000 – 4000 евро на година, което е много по-евтино от доста популярни дестинации като Съединените щати, Канада и останалите високоразвити западни страни.

Всичко за висшето обучение в Китай имате възможност да научите лично от представителите на някои от най-прочутите му университети, които ще участват в най-голямото изложение за образование у нас – Образование без граници.
Освен да получите актуална информация за условия, срокове и такси, на самото изложение можете да кандидатствате и за стипендия на място.
Тазгодишното Образование без граници ще започне на 17 март, в култовата за София сграда на ЦУМ.
Планирани са и презентации на всички китайски участници в съботния ден – 18 март от 10:30 до 13:00 ч. Изложението ще бъде отворено за посетители три дни – петък, събота и неделя (от 17-ти до 19-ти март в ЦУМ-София). Регистрирайте се предварително
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+