Пролетни Математически Състезания - ПМС 2017

г. 07:36 ч.
Пролетни Математически Състезания - ПМС 2017
Есенни, Зимни, Пролетни.
Трите най-хубави, важни и емоционални състезания по математика в България. Ето, че краят на учебната година наближава и е време за последното от голямата тройка - Пролетни Математически Състезания 2017.

Тази година, Пролетни Математически Състезания се провеждат от 31 март до 2 април. Домакин на състезанието за ученици от 9 до 12 клас е Бургас, а за ученици от 4 до 8 - Варна.
Поради промени в регламента за прием в математически гимназии, тази година ПМС за 4 клас ще се проведе дистанционно и в много други български градове.

Програма на ПМС - Пролетни Математически Състезания 2017

• регистрация за ПМС - петък, 31 март
• Пролетни Математически Състезания 2017 - събота 1 април, от 9 до 13:30 ч.
• Контестации - събота 1.4, вечерта
• Закриване на Пролетни Математически Състезания 2017 - неделя, 2 април

Регламент на ПМС - Пролетни Математически Състезания 2017

• Формат на Пролетни Математически Състезания - 4 задачи с детайлно описване, като задача 1 и 2 са от програмата за задължителна подготовка, а задачи 3 и 4 са базирани на материала за свободноизбираема подготовка.
• Време за работа на учениците на ПМС - 4 часа и 30 минути.
• Задачи 1 и 2 се оценяват от 0 до 6 точки, а задача 3 и задача 4 – от 0 до 7 точки, като максималният брой точки за всяко от състезанията е 26.

Да проследим заедно всичко интересно около ПМС 2017 в темата за състезанието в нашия форум.

Нека да забравим всички негативи, които се посъбраха тази година в състезателната математика и да се подготвим за един напрегнат, слънчев състезателен уикенд.
По стара рецепта - с мигновено публикуване на задачи и решения, с нетърпеливо очакване на среднощни резултати, много емоции, разгорещени контестации и справедливи резултати.

Успех на всички състезатели

Информация, новини, задачи и решения от Пролетни Математически Състезания
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 3,8 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+