Класиране за национален кръг на Европейско Кенгуру 2017

г. 15:46 ч.
Класиране за национален кръг на Европейско Кенгуру 2017

Изпратих до организаторите на Европейско Кенгуру писмо с въпрос:

Класиране за национален кръг на Европейско Кенгуру 2017
Здравейте,
Повече от месец след провеждането на областен кръг на Европейско Кенгуру, родители и ученици не знаем как ще бъдат определени участниците в националния кръг на състезанието.
Моля да ни дадете повече яснота, ще бъдат ли взети предвид резултатите на ученици, които са се явявали и при двата организатора - СМБ и Сдружение Европейско Кенгуру?
Един, единствен въпрос, на който всички очакваме ясен отговор...

Преди минути, получих отговор от проф. Сава Гроздев

Писмените работи на учениците, които не са попълвали бланки за отговори и за съответна машинна обработка, ще бъдат гледани допълнително от Националната комисия. При потвърждаване на резултата и в съответствие с регламента ще стане определянето на участниците в Националния кръг.

Редакция: Сава Гроздев подведе мен и читателите и провали националния кръг на Европейско Кенгуру

След като преди 2 седмици получих йезуитски отговор, според който всички участвали в областния кръг на ЕК ще бъдат допуснати до подбор за национален по един или друг начин, днес професор Грзодев избухна за пореден път през годината с неизпълнимо, лишено от реализъм искане към СМБ, което ще доведе до провал на националния кръг на Европейско Кенгуру 2017. Можете да го прочетете тук.

Крайно време е да се вземат адекватни мерки

От МОН, които са организатор на национален кръг на Европейско Кенгуру и които отговарят за националната комисия на своето си състезание. То тази година освен официално да се извинят на учениците, да обявят, че няма да замесват името си в тази кочина и снемат доверието си от националния кръг... друго не виждам какво могат да направят.
И от Грегор Долинар, като шеф на Европейско Кенгуру, който трябва да се поинтересува как се срива имиджа на състезанието в България.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+