Пролетни Математически Състезания

г. 06:59 ч.
Пролетни Математически Състезания
Днес, от 9 часа започват Проелтните Математически Състезания.
Домакин на може би най-стойностното математическо състезание в България за класовете от 4-ти до 8-ми тази година е Математическата гимназия П. Берон във Варна. Приети са заявки за участие на 684 деца. 154 четвъртокласника, 156 петокласника, 140 шестокласника, 128 седмокласника и 92 осмокласника от цялата страна ще се борят със задачите днес.
Училищата с най-масово присъствие са ПМГ Акад.Н.Обрешков от Бургас със 75 участника, домакините от МГ Д-р П.Берон с 52-ма състезателя, МГ Баба Тонка от Русе с 33-ма участника, СМГ София - 66 участника. Сериозни отбори изпращат и столичните 125 СОУ, 107 ОУ и ПЧМГ.
Форматът на състезанието е най-близък до Олимпиадата по Математика: За 4 астрономически часа, участниците трябва да решат 4 задачи, а максималните точки са 26. 1-ва и 2-ра задача се оценяват с 6 точки, а 3-та и 4-та - със 7 точки.
Началото на ПМС 2013 е в 9 часа днес, а към 20 часа вечерта трябва да си известни и резултатите. Нощта е отделена за контестации и преразглеждане на решенията на недоволните, а официалното класиране и награждаване е в неделя сутринта.
Успех на всички състезатели, нека Силата бъде с вас :)
Информация, новини, задачи и решения от Пролетни Математически Състезания - ПМС
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+