ПЧМГ с отговор към директора на СМГ

г. 17:01 ч.
ПЧМГ с отговор към директора на СМГ
Първа Частна математическа Гимназия изрази възмущението си от неоснователното замесване на името на училището в скандал.
Ето и писмото:

Повод за този коментар е изказването на г-н Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия, направено в сутрешните предавания на Нова ТВ и bTV на 10. юли, понеделник.
В него нашето училище и името на уважаван наш преподавател бяха споменати във връзка със скандал относно допуснати от самия г-н Стоянов неуредици, нямащи нищо общо с ПЧМГ.
Тъй като подобни завоалирани изказвания лесно биват изопачавани в публичното пространство, държим да изясним следното:

1. Първа частна математическа гимназия съществува от 13 години и вече е успяла да се наложи като сериозно училище, което се отнася отговорно към поетите ангажименти и следи те да бъдат изпълнявани по най-професионален начин. Отличната организация както на математически състезания, така и на пробни изпити, привлича към нас и външни ученици, които имат право да изберат къде да се явяват на гореспоменатите дейности.

2. Частните училища в България продължават да бъдат дискриминирани въпреки резултатите, които техните възпитаници постигат. Ако погледнем класирането на НВО и ДЗИ само за последните години, ще установим, че все повече от най-добре представилите се училища са частни. НВО и ДЗИ са изпити на МОН, които достатъчно ясно показват нивото на учениците и не могат да бъдат манипулирани.
Що се отнася до състезанието Европейско кенгуру 2016/2017 г., обвиненията на г-н Стоянов, че наши ученици са класирани с по-нисък резултат в ущърб на ученици от СМГ, са напълно лишени от елементарна логика. Състезанието, проведено в ПЧМГ, е анонимно, машинно проверено и данните на учениците стават известни след самото класиране. Нашите ученици, явили се на това състезание, са общо двадесет и един, от които 11 от ЧНУ „Питагор“ и 10 от ПЧМГ, а резултатите на учениците от ПЧМГ са между 86 и 100 точки. При това положение не може да става и дума за класирани с по-нисък резултат.

3. ПЧМГ няма за цел да измества други училища (независимо дали са частни, или държавни), защото има свои собствени принципи и методи на работа, от които се ръководи. Ние предлагаме алтернатива на ширещата се в момента апатия по отношение на българското образование и това привлича кандидати към нас.
Сигурни сме, че усърдната работа и постигнатите резултати, признателните ученици и родители и мотивацията на преподавателите, които работят при нас, говорят достатъчно ясно за същността на ПЧМГ.
Тези факти не могат да бъдат заличени с ехидни подмятания и недостойни коментари, от които ние винаги сме се стараели да се въздържаме, защото все пак вярваме, че училището възпитава и морални ценности у своите ученици.

Ръководството и екипът на Първа частна математическа гимназия
Източник: Официален сайт на ПЧМГ
Информация и новини за ПЧМГ
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS