Резултатите от Кенгуру са въведени в рейтинга. Финален рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас

г. 08:42 ч.
Резултатите от Кенгуру са въведени в рейтинга. Финален рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас
Най-тежката част от поддръжката на математическия рейтинг - въвеждането на резултатите от Европейско Кенгуро и формирането на финален предварителен рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас вече са готови!
Да ви припомня регламента:
Четвъртокласниците се явяват през годината на 4 състезания - ЧХ, СМТ, Олимпиада областен и Европейско Кенгуру. За финален предварителен рейтинг се взима осреднения резултат от 3-те по-добри от 4-те изброени състезания.
Когато в рейтинга изберете само резултатите на 4-класниците, ще видите нова колона - Формиране на рейтинг. Тя ще ви упъти кои три състезания са взети предвид при формирането на рейтинга на съответното дете.

Ако забележите грешни или непълни данни за дадено дете, моля, регистрирайте се във форума ни и подайте сигнал в тази тема.
Сигнали, изпратени по друг начин няма да бъдат взимани под внимание.


Така полученият рейтинг е финален за приема в СМГ. Към него се прибавя утроения резултат от финалното състезание - Откриване на млади таланти, което ще се проведе на 22 юни 2013 година. В гимназията ще бъдат поканени първите 112 деца.
Честито на първенците, но имайте предвид, че все още нищо не е решено и тепърва ви предстои много подготовка и решаване на задачи! Дотук сте извоювали само 25% от оценката си. Ако сте сред отличниците, това може да ви даде известно спокойствие, но в никакъв случай не се отпускайте, за да не омажете нещата на финалния изпит, който ще формира останалите 75% от оценката ви!

Моля, имайте предвид, че това е неофициален рейтинг и в него все още не е въведена една компонента, която ще стане известна дни преди финалното състезание. Теоретично, разбърквания в подреждането не би трябвало да има, но винаги отчитайте, че не гледате официални данни!!!

Стига толкова за четвъртокласниците :)
Резултатите от математическо състезание Европейско Кенгуру са въведени и за 5-ти и 6-ти клас.
Рейтингът на батковците се смята като средно от рейтинга от всички проведени досега състезания - Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир, Областен кръг на Олимпиада по Математика, Европейско Кенгуру, Салабашев, Пролетни Математически Състезания.
При избор на класиране само на петокласници или шестокласници ще ви се появи допълнителна колона - Рейтинг1, която калкулира рейтинга на децата само от състезанията, на които са се явили - тоест, игнорира нулите.

Ами, това е. Давайте напред към математическия рейтинг на децата от София в 4, 5 и 6-ти клас.
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+