Резултатите от Кенгуру са въведени в рейтинга. Финален рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас

г. 08:42 ч.
Резултатите от Кенгуру са въведени в рейтинга. Финален рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас
Най-тежката част от поддръжката на математическия рейтинг - въвеждането на резултатите от Европейско Кенгуро и формирането на финален предварителен рейтинг за прием в СМГ след 4-ти клас вече са готови!
Да ви припомня регламента:
Четвъртокласниците се явяват през годината на 4 състезания - ЧХ, СМТ, Олимпиада областен и Европейско Кенгуру. За финален предварителен рейтинг се взима осреднения резултат от 3-те по-добри от 4-те изброени състезания.
Когато в рейтинга изберете само резултатите на 4-класниците, ще видите нова колона - Формиране на рейтинг. Тя ще ви упъти кои три състезания са взети предвид при формирането на рейтинга на съответното дете.

Ако забележите грешни или непълни данни за дадено дете, моля, регистрирайте се във форума ни и подайте сигнал в тази тема.
Сигнали, изпратени по друг начин няма да бъдат взимани под внимание.


Така полученият рейтинг е финален за приема в СМГ. Към него се прибавя утроения резултат от финалното състезание - Откриване на млади таланти, което ще се проведе на 22 юни 2013 година. В гимназията ще бъдат поканени първите 112 деца.
Честито на първенците, но имайте предвид, че все още нищо не е решено и тепърва ви предстои много подготовка и решаване на задачи! Дотук сте извоювали само 25% от оценката си. Ако сте сред отличниците, това може да ви даде известно спокойствие, но в никакъв случай не се отпускайте, за да не омажете нещата на финалния изпит, който ще формира останалите 75% от оценката ви!

Моля, имайте предвид, че това е неофициален рейтинг и в него все още не е въведена една компонента, която ще стане известна дни преди финалното състезание. Теоретично, разбърквания в подреждането не би трябвало да има, но винаги отчитайте, че не гледате официални данни!!!

Стига толкова за четвъртокласниците :)
Резултатите от математическо състезание Европейско Кенгуру са въведени и за 5-ти и 6-ти клас.
Рейтингът на батковците се смята като средно от рейтинга от всички проведени досега състезания - Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир, Областен кръг на Олимпиада по Математика, Европейско Кенгуру, Салабашев, Пролетни Математически Състезания.
При избор на класиране само на петокласници или шестокласници ще ви се появи допълнителна колона - Рейтинг1, която калкулира рейтинга на децата само от състезанията, на които са се явили - тоест, игнорира нулите.

Ами, това е. Давайте напред към математическия рейтинг на децата от София в 4, 5 и 6-ти клас.
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS