Курсове за състезатели по математика и информатика от школа Олимпийци

г. 06:41 ч.
Курсове за състезатели по математика и информатика от школа Олимпийци
Школа Олимпийци организира курсове по състезателна математика и информатика с цел подготовка за националните състезания по математика и информатика.
Подготовката е съсредоточена в Есенни, Зимни, Пролетни и Национална олимпиада по математика за математиците и Есенни, Пролетни, Летни и Национална олимпиада по информатика за информатиците.
Курсовете ще се провеждат в офиса на школата в София, ул. Екзарх Йосиф 73 (срещу пожарната; в близост до СМГ и метростанция „Сердика“).
Целта на школа Олимпийци е да даде първокласна подготовка на учениците за състезанията по математика и информатика, за да могат те да постигат все по-високи резултати, да се класират в националните ни отбори и да представят България все по-добре на международните състезания.

школа за математика и информатика Олимпийци

Лекторите на Олимпийци

Емил Колев

Медалист от Международната олимпиада по математика (IMO), дългогодишен лектор на националните ни отбори и член на националната комисия по математика, автор на множество задачи и на учебници по математика.

Александър Иванов

Медалист от Международната олимпиада по математика (IMO), дългогодишен лектор на националните ни отбори и член на националната комисия по математика, автор на над 250 задачи, давани на национални и международни състезания.

Емил Карлов

Дългогодишен преподавател по математика в МГ Ямбол, отскоро в СМГ, автор на задачи на различни математически състезания, подготвял някои от най-добрите състезатели по математика през последните 40 години.

Петър Гайдаров

Медалист от множество национални състезания и от Балканската олимпиада по математика, един от двамата български участници в Research Science Institute (RSI)на MIT през 2014, завършил Cambridge. Работи в World Quant.

Васил Василев

Бивш състезател по математика, медалист множество национални състезания, финалист от Intel International Science and Engeneering Fair’2015, САЩ и European Union Contest for Young Scientists’2014, Полша, подготвял някои от най-добрите състезатели по математика и информатика по класове, работил в Центъра за анализи и управление на рискове.

Петър Петров

Медалист от множество национални състезания по математика по времето на най-силните ни випуски в периода 2000-2005 година, член на националната комисия по информатика, автор на множество задачи за националните състезания, ментор на най-успешните ни отбори по роботика, дългогодишен Senior Java Developer в SAP и Ocado, преподавал в СМГ, както и на някои от най-добрите състезатели по информатика по класове.

Марин Шаламанов

Бивш състезател по математика и информатика, медалист от множество национални състезания, финалист от Intel International Science and Engeneering Fair’2015, САЩ и European Union Contest for Young Scientists’2014, Полша, носител на награда "Джон Атанасов", участник в Intel ISEF, EUCYS. Работил в Google и SAP.

Курсовете на Олимпийци

• 120 часа годишно, посветени на решаването на състезателни задачи, анализирането на подходите и начините, по които може да атакуваме дадена задача, конструкциите, построенията и т.н.

• Видео от всяка лекция, за да не трябва учениците по спомени да възстановяват важните моменти, ако решат да преговарят вкъщи и да не се притесняват и да изпускат материал, ако се наложи да отсъстват по някаква причина.

• Множество професионално написани статии, свързани с изучавания материал, които ще бъдат предоставени на учениците.

• 6 пробни олимпиади, в обстановка като националните (ЕМТ, ЗМС, НОМ, НОИ) и международните (IMO, BMO, JBMO, IOI, BOI, EJOI, EGMO) състезания в извънучебно време, на които учениците ни ще могат да премерят силите и знанията си, като всеки ученик ще получи детайлна обратна връзка за работата си.

• Групи до 15 човека.

• Учениците, които се интересуват, ще бъдат насърчавани и менторствани при писането на разработки по изследователска математика и информатика, с които да се явяват на зимната и пролетната конференция на Съюза на математиците в България, на нощта на учените и други, откъдето могат да се класират за летните лагери (Research Science Institute) на MIT (Massachusetts Institute of Technology), най-големия панаир на науката Intel ISEF и най-важното - ще могат да усетят красотата на изследователската математика, да се запознаят с фундаментите на тази наука, да се научат да формулират важни и интересни въпроси, на които да отговарят после и да надграждат трудовете на учени от световна класа.

Условия и Цени на Олимпийци

• Математическите групи са подходящи за всички ученици, които през учебната 2018/2019 ще бъдат от 5-ти до 11-ти клас включително.
• Групите по информатика са подходящи за ученици, които през учебната 2018/2019 година ще бъдат 5-ти и 6-ти клас.

Лекциите ще се провеждат в офиса на школата на ул. Екзарх Йосиф 73 и тези по информатика ще започнат на 15 септември, а тези по математика в последните 10 дни от септември.
Заплащането ще се извършва на четири вноски, всяка по 240 лева.
Първите няколко лекции ще бъдат безплатни, за да може учениците да се запознаят с лекторите и да видят дали курсовете отговарят на очакванията и нивото им.
Ученици извън София, които имат интерес към видеата ни, може да се свържат с нас, за да уточним условията.

Записване в Олимпийци

Записването става чрез попълването на тази форма.
Телефон за информация относно групите по математика: 0879868052, Васил Василев
Телефон за информация относно групите по информатика: 0878171825, Петър Петров
Повече информация за школа по Математика Олимпийци
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 4 гласа


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS