Първа информация от математическото състезание К. Попов в Шумен

г. 14:16 ч.
Първа информация от математическото състезание К. Попов в Шумен
Съвсем телеграфно - може да има проблем с условието на 8-ма задача за 5-ти клас от индивидуалния кръг на математическо състезание Академик Кирил Попов в Шумен.
Според участник в състезанието, за отговор може да се приеме както 66, така и 132 (грешен според мен)...
Търсят се двойни дати, които са 66 ако се приеме, че 8 февруари и 2 август са една двойка и 132 ако се приеме, че 8 февруари - 2 август е една, а 2 август - 8 февруари - друга...
Разни хора, разни тълкувания.
Задачите от отборния кръг в 5-ти клас са били значително по-трудни и като че ли можем да очакваме по-ниски резултати при тях.

НОВО: На страницата на организаторите от СМБ Шумен текат промени. Очакваме задачи и решения, а после и самите резултати съвсем скоро!!!
Информация, новини, задачи и решения от състезание по математика Академик Кирил Попов
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+