Окончателен рейтинг на математиците от София 5-ти и 6-ти клас за учебната 2012 / 2013 година

г. 21:47 ч.
Окончателен рейтинг на математиците от София 5-ти и 6-ти клас за учебната 2012 / 2013 година
Ето, че мина и последното значимо и масово национално състезание - 18-ия математически турнир Академик Кирил Попов, който се проведе в Шумен.
С това, състезателната година, която отразяваме в таблицата приключи за учениците от 5-ти и 6-ти клас.
За четвъртокласниците математици от София предстои най-важното състезание за сезона - това, от което зависи в най-голяма степен заветния прием в СМГ - Откриване на млади таланти, което ще се проведе на 22 юни 2013 година. Но стига за четвъртокласниците - резултатите им от математическото състезание Кирил Попов в Шумен са въведени само с цел статистика и естествено не се отразяват на рейтинга им, който е определен по правилата за прием на СМГ.
За децата от 5-ти и шести клас:
На първо място, при избор на класиране само за 5-ти и шести клас, както знаете и отпреди ще видите допълнителна колона Рейтинг1*
Рейтинг1* се калкулира само за деца от 5-ти и 6-ти клас.
Той е рейтингът от резултатите на детето само от състезанията, на които се е явило.
Тоест, ако е пропуснало СМТ, а на Салабашев е получило максимален рейтинг, то стандартния му общ рейтинг ще е 50, а Рейтинг1* - 100.
Новото е, че вече има сортиране и по параметъра Рейтинг 1*, така че можете да видите как са се представили децата само на състезанията, които са посетили. Пак ще кажа моето мнение - това е леко подвеждащ параметър, учстието е не по-малко важно от резултата и според мен не е надежден критерий, но получих няколко мейла с искане за подобно сортиране.

Как изглежда финалната класация на математичетата:
На първо място при петокласниците е Ивайло Стоянов от ЕСПА.
На второ и трети място са ученици на СМГ - Алек Димитров и Иво Петров.
Резултатите след третото място рязко спадат с повече от 6% поради невъзможността на някои деца да посетят и 7-те състезания, включени в нашата ранглиста. Трябва да споменем неизменния водач - Любомира от Свищов, която не е на върха, заради това, че не е успяла да присъства на състезанието в Шумен. Същото важи и за още един чудесен математик - Христо Ефимов от СМГ. Не са само те - още немалко деца не са се явили на едно от 7-те състезания, което оказва негативно влияние на финалния им рейтинг. Затова имаме и колона Рейтинг 1*, която ще ви ориентира кои са блестящите математици от този набор.

При шестокласниците нещата са по-ясни. Няма пропуски на състезания, цари казармен ред и прелива от максимални резултати. През целия сезон имаше оспорвана надпревара между две невероятни деца - Иван - Александър Мавров и Борислав Антов. Малките компютърчета имат почти на всички състезания максимален резултат и са чувствително пред съучениците си - третият в тази невероятно оспорвана надпревара е с 6% по-нисък рейтинг.
Е, първото място с минимална победа във финалния спринт спечели Иван - Александър, а Борислав е на няколко стотни след него.
Трети, 4-ти и 5-ти, с почти изравнен резултат са Георги Ангелов, Борис Барбов и Пламен Иванов.
Всички в челото при 6-ти клас са от СМГ.
Стискаме им палци, имената на повечето от тези 5 деца ще ги чуете отново през лятото, когато ще ни зарадват с медали от международни състезания.

Ами, засега това е, остава да чакаме финалното състезание за четвъртокласниците в СМГ, а за момента, разгледайте финалните постижения на батковците както и резултатите от състезанието в Шумен.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+