Окончателен рейтинг на математиците от София 5-ти и 6-ти клас за учебната 2012 / 2013 година

г. 21:47 ч.
Окончателен рейтинг на математиците от София 5-ти и 6-ти клас за учебната 2012 / 2013 година
Ето, че мина и последното значимо и масово национално състезание - 18-ия математически турнир Академик Кирил Попов, който се проведе в Шумен.
С това, състезателната година, която отразяваме в таблицата приключи за учениците от 5-ти и 6-ти клас.
За четвъртокласниците математици от София предстои най-важното състезание за сезона - това, от което зависи в най-голяма степен заветния прием в СМГ - Откриване на млади таланти, което ще се проведе на 22 юни 2013 година. Но стига за четвъртокласниците - резултатите им от математическото състезание Кирил Попов в Шумен са въведени само с цел статистика и естествено не се отразяват на рейтинга им, който е определен по правилата за прием на СМГ.
За децата от 5-ти и шести клас:
На първо място, при избор на класиране само за 5-ти и шести клас, както знаете и отпреди ще видите допълнителна колона Рейтинг1*
Рейтинг1* се калкулира само за деца от 5-ти и 6-ти клас.
Той е рейтингът от резултатите на детето само от състезанията, на които се е явило.
Тоест, ако е пропуснало СМТ, а на Салабашев е получило максимален рейтинг, то стандартния му общ рейтинг ще е 50, а Рейтинг1* - 100.
Новото е, че вече има сортиране и по параметъра Рейтинг 1*, така че можете да видите как са се представили децата само на състезанията, които са посетили. Пак ще кажа моето мнение - това е леко подвеждащ параметър, учстието е не по-малко важно от резултата и според мен не е надежден критерий, но получих няколко мейла с искане за подобно сортиране.

Как изглежда финалната класация на математичетата:
На първо място при петокласниците е Ивайло Стоянов от ЕСПА.
На второ и трети място са ученици на СМГ - Алек Димитров и Иво Петров.
Резултатите след третото място рязко спадат с повече от 6% поради невъзможността на някои деца да посетят и 7-те състезания, включени в нашата ранглиста. Трябва да споменем неизменния водач - Любомира от Свищов, която не е на върха, заради това, че не е успяла да присъства на състезанието в Шумен. Същото важи и за още един чудесен математик - Христо Ефимов от СМГ. Не са само те - още немалко деца не са се явили на едно от 7-те състезания, което оказва негативно влияние на финалния им рейтинг. Затова имаме и колона Рейтинг 1*, която ще ви ориентира кои са блестящите математици от този набор.

При шестокласниците нещата са по-ясни. Няма пропуски на състезания, цари казармен ред и прелива от максимални резултати. През целия сезон имаше оспорвана надпревара между две невероятни деца - Иван - Александър Мавров и Борислав Антов. Малките компютърчета имат почти на всички състезания максимален резултат и са чувствително пред съучениците си - третият в тази невероятно оспорвана надпревара е с 6% по-нисък рейтинг.
Е, първото място с минимална победа във финалния спринт спечели Иван - Александър, а Борислав е на няколко стотни след него.
Трети, 4-ти и 5-ти, с почти изравнен резултат са Георги Ангелов, Борис Барбов и Пламен Иванов.
Всички в челото при 6-ти клас са от СМГ.
Стискаме им палци, имената на повечето от тези 5 деца ще ги чуете отново през лятото, когато ще ни зарадват с медали от международни състезания.

Ами, засега това е, остава да чакаме финалното състезание за четвъртокласниците в СМГ, а за момента, разгледайте финалните постижения на батковците както и резултатите от състезанието в Шумен.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS