ПЧМГ и Питагор организират математическо състезание с награди

г. 13:39 ч.
ПЧМГ и Питагор организират математическо състезание с награди
Преди да се отпуснете в лятна леност, имате още една възможност да премерите сили в интересно математическо състезание.
На 02 юни 2013 година от 11.00 часа в сградата на Първа частна математическа гимназия и Частно начално училище "Питагор" - бул. Скобелев 58 (до Руски Паметник) все по-популярното частно училище организира поредния си традиоционен математически турнир.
Форматът е блиц и се доближава до този на реномирани международни състезания - 20 задачи с отворен отговор за 60 минути.
Организаторите са написали доста неясно съобщение - не е ясно изисква ли се такса за участие, точно за кои класове е състезанието и какви ще са наградите от него.
По догадки, може да се предположи, че са поканени деца от 3-ти до 9-ти клас.
В новината е написано и:
Освен много награди от самото състезание победителите ще получат и стипендии, ако решат да станат ученици на ПЧМГ, което за нас ще бъде огромна радост и отговорност.
ПЧМГ вече е обявила отстъпки за първите трима четвъртокласници от този турнир, но не е ясно дали горното касае и други класове...
Самата новина можете да видите на сайта на ПЧМГ.
Там ще намерите и скромен набор от примерни задачи, които да ви ориентират какво ви очаква.
Повече подробности за 9-тото математическо състезание на ПЧМГ и Питагор можете да получите и на телефони: 02 971 33 00; GSM: 0882 260 929; 0882 260 213.
Информация, новини, задачи и решения от Математически предизвикателства - състезание по математика на ПЧМГ
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+