Победители в 9-тото състезание на Първа Частна Математическа Гимназия

г. 08:07 ч.
Победители в 9-тото състезание на Първа Частна Математическа Гимназия
Вчера следобяд, организаторите от ПЧМГ наградиха призьорите във всички класове. Победителите бяха изненадани освен с диплома, с медали, парични награди и стипендии.
Както се сподели на награждаването, мнение което напълно споделям, това беше най-сложното състезание от национален характер в България през изминалата година. Единствено, тестовете на отборите от математическите гимназии за участие в международни състезания са от подобна категория. Уникалният блиц формат от цели 20, неособено лесни задачи, които трябва да се решат в рамките на час взе своите жертви и резултатите бяха неочаквано ниски. Победителите в повечето категории са с 36-40 точки от максимални 50, което за популярни състезания като ЧХ, СМТ, Олимпиада, даже и ПМС са немислими. Адмирации за организаторите и Иван Симеонов, който е съставител на задачите. Дали заради липса на достатъчна популярност или поради провеждащите се в момента Пролетни състезания по информатика в Ямбол, на състезанието не се явиха някои от добрите математици сред по-горните класове - 5, 6 и 7-ми, но състезанието има всички данни да се превърне в едно от най-значимите събития в математическия календар на страната ни.
Амбицията на организаторите е още от следващата година то да се трансформира в Национално, с участие на училища извън София, а в по-далечно бъдеще... кой знае, може да видим и отбори от други държави. Отдолу можете да видите снимка на победителите от 9-тото математическо състезание на частната гимназия. Честито.

Информация, новини, задачи и решения от Математически предизвикателства - състезание по математика на ПЧМГ
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+