Класация на столичните основни училища според резултатите от матурите след 7 клас 2013

г. 08:45 ч.
Класация на столичните основни училища според резултатите от матурите след 7 клас 2013
Danybon се е сдобила с пълните резултати от матурите на софийските седмокласници и изключително любезно ги е споделила с всеки заинтересован.
Тази година, в прав текст можем да направим извода, че частното обучение в тази образователна степен е надминало сериозно общинските училища.
Ето и класацията на топ училищата:

1. ЧОУ "Света София"
2. СМГ
3. ПЧМГ
4. Веда
5. Евростар
6. НУКК
7. ЕСПА
8. ЧСОУ "Дорис Тенеди"
9. ЧУ "Българско школо"
10. ЧСОУ "Увекинд"
11. ЧУ "Меридиан 22"
12. 38 ОУ "Васил Априлов"
13. ЧСОУ "Свети Георги"
14. 107 ОУ
15. 4 ОУ "Джон Атанасов"
16. 20 ОУ
17. 12 СОУ
18. ЧОУ "Ерих Кестнер"
19. ЧОУ "Д-р Петър Берон"
20. ЧСОУ "Дрита"

На първо място е частно училище. В първата десетка има 8 частни училища, едно... не знам как да го определя - НУКК и честта на общинските школа се защитава само и единствено от второто място на СМГ. Във втората десетка вече виждаме и общински училища - 5, както и 5 частни.
Изключително показателни резултати. Крайно време е обществеността да разбере, че частното образование премина през "мутренския" си период, когато единственото необходимо за да си ученик в подобно училище беше да имаш пари и навлезе в нормалното си състояние, а именно - учебни заведения, даващи по-добро образование от общинските.
Дано тази тенденция да се развие и в следващия, гимназиален етап на образование, където с няколко изключения, частните училища към момента са без традиции и доказателства за добро обучение.
Независимо дали сте привърженик на частното обучение или не, това е прекрасна новина. Повишаването на качеството в тези училища не води до понижаването му в общинските. Просто добавя нови възможности на хоризонта.
Изтеглете пълната класация по училища в София, PDF формат.
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,5 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+