Първите участници в математическото състезание BIMC 2013 кацнаха в Бургас

г. 08:25 ч.
Първите участници в математическото състезание BIMC 2013 кацнаха в Бургас
1100 математици от 5-ти до 10-ти клас от 31 държави ще вземат участие през следващата седмица във важното международно състезание International Mathematics Competition, което за пръв път е с домакин от Европа, а именно град Бургас.
Състезателите са разпределени в две възрастови групи - първата включва ученици от 5-ти до 7-ми клас, а втората - от 8-ми до 10-ти клас. Странно изискване е, че седмокласниците трябва да са родени след 01.08.1999 година, а десетокласниците - след 01.08.1996, което е в голям ущърб на деца, които са имали неблагоразумието да се родят преди август месец...
Първите участници вече пристигнаха в Бургас - това е отборът на ЮАР. По стара българска традиция, той беше посрещнат с хляб и сол от зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.
Общия брой на участващите в BIMC 2013 отбори е 146, като 13 от тях ще са от България. Домакините от Бургас участват с цели 4 отбора.
В преследване на максимални резултати, СМГ определи отбор за ниската група, който е съставен изцяло от седмокласници, така че може да се очакват върхови резултати от гимназията.
Решенията на участниците ще се проверяват от 11-членно жури, сред което има и 4-ма българи.
Успех на всички участници другата седмица и стискаме палци на всички българчета.
Информация, новини, задачи и решения от International Mathematics Competition - IMC
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+