Окончателни неофициални резултати за прием в СМГ

г. 15:41 ч.
Окончателни неофициални резултати за прием в СМГ
В базата са въведени всички резултати от финалното математическо състезание на СМГ, които са 20 или повече точки.
Децата, които са изкарали по-малко от 20 точки са много далеч от летвата и не могат да бъдат приети в СМГ след 4-ти клас.
Най-желаното общинско училище след 4-ти клас приема 112 деца, на база на сложен рейтинг, базиран на 5 състезания.
Тази година, максималния постигнат рейтинг е 392.527 от Цветан Иванов - 38 ОУ. 112-ия в неофициалната класация е Филип Добрев с рейтинг 257.520. Прави впечатление, че следващото дете, заемащо 113-то място е с повече от точка назад - 256.445.
Интересен е резултата на 122-ия в класирането - Йоана Кирилова - 250.588. Момичето е постигнало отличен резултат на финалния изпит, но не е сред топ 10 резултатите, които получават директен прием - 36.5 точки.
Според статистиката, това дете не е участвало в другите 4 балообразуващи състезания и затова остава под чертата. Ако има записано явяване на някое от тях със сигурност ще се качи нагоре и ще влезе в бройките, които са поканени за прием. За сравнение, миналата година първият приет е бил с рейтинг 396.16, а 112-ия подред е бил с 251.31.
Тоест, тази година минималния бал се е вдигнал с повече от 6 пункта.
Честито на приетите и за пореден път - това е неофициална класация, в която е напълно възможно да има грешки.

Вижте окончателни неофициални резултати за прием в СМГ
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+