Отворено писмо до организаторите на Математически турнир Академик Кирил Попов, СМБ, секция Шумен

г. 14:43 ч.
Отворено писмо до организаторите на Математически турнир Академик Кирил Попов, СМБ, секция Шумен
Здравейте,
Ще си позволя да отправя едно предложение, с надеждата, че няма да бъде прието като нахално и безмислено.
В календарния план на състезанията за настоящата учебна 2013 / 2014 година забелязах, че чудесното състезание, което организирате в Шумен е предвидено да се проведе от 2-ри до 4-ти май 2014 година.
Искам да Ви обърна внимание, че поради добро стечение на обстоятелствата за ученици и работещи, тази година календарните дни са така разположени, че периодът 1-6-ти май е почивен както за работещи, така и за ученици.
Неминуемо дългата 6-дневна пролетна почивка ще бъде очаквана с нетърпение от мнозина и няма да е учудващо ако се стигне до ситуация, в която някои добри математици да предпочетат да отдъхнат заслужено със семейството си вместо да се явят на състезанието. От което ще пострадат както те с изпускането на едно качествено състезание, така и самото състезание с изпускането на едни качествени ученици.
Дали не е добра идея още сега, когато всичко е спокойно и времето не Ви притиска да обмислите дали уикенда 25-27-ми април или предишния 18-20-ти април няма да е по-удачен за провеждането на Национален математически турнир "Академик Кирил Попов" 2014?

Предварително Ви благодаря за вниманието.

Редакция - Уикенда 18-20 април е недообмислено предложен - съвпада с Великден.
Предложенията за неконфликтни дати са 25-27.4 или 9-11.5.
Информация, новини, задачи и решения от състезание по математика Академик Кирил Попов
                
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+