Резултати от първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS

г. 14:36 ч.
Резултати от първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
Попаднаха ми резултати от проведения наскоро първи кръг на IMAS. Повече за състезанието, което в София се проведе в СМГ, ПЧМГ и 125-то СОУ можете да прочетете в тази новина.
Резултатите, с които разполагам са за трите дивизии Middle Primary, което отговаря на деца 3 - 4 клас, Upper Primary - 5 - 6 клас и Junior - 7 - 8 клас.
Данните, с които разполагам са само на състезатели, явили се в ПЧМГ или 125-то СОУ! Не разполагам с информация за състезателите от СМГ или от други градове в страната. Ако някой има информация - моля да ми драсне няколко реда.
Не съм убеден, че ако публикувам снимките с резултати някой няма да се обиди, затова ще конспектирам топ резултатите без имена, а по училища, а ако някой се интересува от подробности - да се свърже с мен, ще научи всичко, което го интересува :)
В най-ниската Middle Primary Division имаме водач с отличен резултат - 90 точки. Ток е възпитаник на ПЧМГ / Питагор.
На второ и трето място са деца от 125 СОУ със значително по-нисък резултат - съответно 72 и 71 точки.
В средната Upper Primary Division, обхващаща 5-ти и 6-ти клас, водач е ученик на ПЧМГ с добър резултат от 88 точки. Второто място няма как да мине без име, защото е за единствения топ математик от Свищов - Любомира Димитрова и е 85 точки. Третият резултат над 80 точки, а по-точно 81 точки е за госпожица от 125-то СОУ.
Напомням ви, че тук не са включени резултати от СМГ и други градове в България, но предвид, че миналата година най-високия рерзултат в тази дивизия беше 87 точки, надали ще има повече от още 2-3 деца с резултат от 80+ точки.
Във високата Junior дивизия, първото място е 78 точки, за седмокласничка от 125-то СОУ, която се беше представила отлично и в миналогодишния първи кръг на IMAS. Следват я три деца с по 70 точки - две пак от 125 СОУ и едно от ПЧМГ.
Дано в последствие успеем да разберем и резултати от други училища.
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+