РИО Русе публикува информация за важното математическо състезание ПМС 2014

г. 13:45 ч.
РИО Русе публикува информация за важното математическо състезание ПМС 2014
Пролетните математически състезания са може би най-важното национално математическо състезание за деца в прогимназията. То е едно от малкото, в което наградите са не само медал и грамота, а стипендии, отпускани от държавата или частни училища.
По традиция, ПМС се провеждат за деца от 4-ти до 12-ти клас, но учениците са разделени в долна и горна група и домакин на всеки от турнирите е различен град.
Тази година, учениците от 4-ти до 8-ми клас ще се явяват в РУСЕ, а големите ще са в Плевен.
Вече има официална покана от регионалния инспекторат по образованието в Русе към малките математици. Какво е важното?
Тазгодишните пролетни математически състезания за 4-8 клас ще се проведат в Русе от 31 март до 2-ри април.
Състезанията са индивидуални, а не отборни, но записването за тях става само за отбори, с официално писмо от съответното училище! Това е важно, ако искате вашето дете да участва на ПМС 2014 - обърнете се към вашето училище и помолете да бъде изпратена официална заявка за участие от негово име - няма вариант да запишете детето си като индивидуален участник, без училище, което да представлява!
Заявките за участие в ПМС 2014 трябва да бъдат изпратени на организаторите не по-късно от 14 март 2014. Заявките се изпращат по електронен път на имейл: mail@rio-ruse.org. След изпращане на заявката, в срок до 20 март ръководителят трябва да изпрати в екселски файл списък с трите имена на всеки от учениците, клас, град и училище, което представляват.
На място, ръководителите на отборите трябва да регистрират участниците на 31 март от 14 до 18 часа. Пиша толкова подробно, защото например, в 4-ти клас се наложи жена ми да е ръководител на отбора от 3-ма 4-класници на 18 СОУ и всички административни задължения легнаха на нейните плещи :) Както знаете, 18 СОУ е с хуманитарен профил и не желае да си губи времето с организация на отбори за незначителни математически състезания, но все пак благодарности, че изпратиха от тяхно име заявка за участие...
Самото състезане се провежда в един ден - вторник, 1-ви април от 9 до 13:30 часа в МГ Баба Тонка, но организацията му е такава, че е необходимо ученици и ръководители на отбора да са там от понеделник до сряда - в понеделник е регистрацията, а в сряда - обявяването на резултати и награждаването.
По традиция, организаторите са предоставили списък с хотели, в които отборите могат да ползват преференциални цени. Русе е голям град и този път избора е голям. Ако сами организирате вашия отбор, изберете хотел и се свържете директно с него, като не забравяйте да споменете, че правите резервация за отбор в Пролетните математически състезания за да получите отстъпка.
Пълната информация за Пролетните математически състезания за ученици 4 - 8 клас в Русе 2014 можете да намерите на сайта на Рио София.
Да ви припомня някои важни предимства на ПМС - Ученици в 4-ти клас, класирани на първо място в състезанието получават директен прием в СМГ. Ученици от 4-ти до 7-ми клас, класирали се на първо място в състезанието получават пълна стипендия за обучение и влизат без приемен изпит в ПЧМГ. Ако са класирани на второ място получават 50% отстъпка от учебната такса в ПЧМГ, а ако са на трето място - 25% намаление.
Ако учите в училище, което не определя свой отбор за ПМС, не губете време - започвайте с тормоз на класна, учителка по математика и директорка да подготвят и изпратят заявка за участие в националното състезание.
Успех и се гответе :)

Задачи за подготовка от минали години можете да намерите на много места в мрежата или можете да помолите за необходимите ви направо в специалната тема във форума.

Допълнителен съвет: Много родители и ученици са склонни да отпишат ПМС 2014 поради факта, че на 30-ти март ще се проведе и областния кръг на Олимпиадата по математика, а тя е важна, особено за децата в 4-ти и 7-ми клас.
Всъщност, няма никакъв повод за притеснение
- Заминаването за ПМС е чак на следващия ден, като на 31-ви, единствените задължения в Русе са за един ръководител на отбор, който трябва да направи необходимата регистрация на състезателите между 14 и 18 часа.
Самите ученици спокойно могат да заминат и по-късно на 31.3 и да пристигнат вечерта в Русе.
Отделно, формата на задачите и организацията на Олимпадата по математика и Пролетните Математически Състезания са подобни - малко на брой, трудни задачи, изискващи внимателно описване, така че децата няма да се претоварят в подготовката за 2 състезания през ден - просто подготовката би следвало да е идентична.

Допълнение: Как да се явя на ПМС 2014 ако съм от София и училището ми не иска да организира отбор?
Информация, новини, задачи и решения от Пролетни Математически Състезания - ПМС
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+