Смях или сълзи, примесени със сополи - медалите на Пролетните Математически състезания свършиха :)

г. 10:18 ч.
Смях или сълзи, примесени със сополи - медалите на Пролетните Математически състезания свършиха :)
Почвам новината с една похвала към мен си :)
Вчера, в 15:13 часа, след като загледах задачите, които бяха дадени на учениците в 4, 5, 6, 7 и 8 клас на Пролетните Математически Състезания Русе 2014 заподозрях, че ще има порой от медали и го споделих във форума ни.
Отново вчера, в 21:42 часа, след като видях резултатите изказах предположение, че има предпоставки за гаф от страна на организаторите и изразих силно съмнение, че те ще успеят да осигурят необходимия брой златни медали, а именно 25 за 5-те възрастови групи.
Е..., явно имам дарба на пророк (по долу ще дам координати и приемно време за гледане на кафе :)) и очакваното се случи - медалите не са достигнали и може би най-реномираното национално състезание за деца до 8 клас не е успяло да награди всички победители :)
Това, което знам със сигурност е, че двамата златни медалисти на ПЧМГ в 6-ти клас не са получили медали.
На мен ми е смешно, но... това са 10 - 12-годишни деца, надали им е до смях.
Големи благодарности към организаторите за страхотната работа и бързото публикуване на резултатите, но... Министерството или който там отговаря за необходимата бройка материални награди ни помогна да не забравяме къде живеем.
Като съм почнал с любимото ни министерство и държавата, не е лошо да спомена и друг гениален факт:
Държавата стимулира високите постижения като дава на постигналите ги стипендии. ПМС е едно от състезанията, на които победителите са уважени със стипендия от държавата. Но... не всички победители - всъщност, държавата ни адмирира високите постижения само ако са потигнати от ученици на държавни и общински училища. Според нея, постижения на деца от частни училища не заслужават да бъдат поощрени. Абе... карай да върви, само не знам докога ще успяваме да стимулираме децата ни :(
Честито на победителите, с или без медали доказахте, че сте страхотни математици. А току виж пък след седмица, две министърът дойде сам по училищата ви за да ви връчи заслужените отличия. Представяте ли си...
Информация, новини, задачи и решения от Пролетни Математически Състезания - ПМС
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+