Резултатите от математическия турнир Ак. Кирил Попов са въведени в националната класация на математиците в 5, 6 и 7 клас

г. 11:48 ч.
Резултатите от математическия турнир Ак. Кирил Попов са въведени в националната класация на математиците в 5, 6 и 7 клас
Резултатите от проведеното вчера в Шумен математическо състезание Академик Кирил Попов са въведени в националната класация на математиците в 5, 6 и 7 клас.
В 7-ми клас, едноличният победител в проведените наскоро Пролетни Математически Състезания Борис Барбов е на странната за него 40-та позиция със скромен актив - 27 точки при 50 максимални...
Втория, четвъртия и петия от ПМС 2014 Русе (Борислав Антов, СМГ; Йоана Николова, СМГ и Орлин Кучумбов, ПМГ Бургас) връщат логиката и са на върха с максимален брой точки в Шумен.
В 6-ти клас резултатите са потресаващи.
От 4-мата победители от Пролетните Математически Състезания, трима - Алек Димитров, ПЧМГ; Александър Желязков, ПЧМГ; Ивайло Стоянов ЕСПА и са съответно с 33, 27, 33 точки от 49 максимално постигнати..., а четвъртият - Борис Геренски, МГ Варна не е взел участие в състезанието.
4-те деца с втори резултат от 25 точки на ПМС 2014 - Васил Тодоров, Христо Ефимов - СМГ и Цвета Крумова - ПМГ Бургас също са извън първенците съответно с резултати 37, 39 и 32 точки. Четвъртият подгласник Тодор Христов от СМГ не е взел участие в Шумен.
Не знам как може да се коментират подобни резултати в 6-ти клас, масов лош ден за досегашните победители, които до момента показваха завидно постоянство на всички състезания.
При петокласниците всичко изглежда логично, с малки разлики, досегашните победители в състезанията са и с топ резултати от Академик Кирил Попов.
Посетете неофициалната националната математическа класация за 5, 6 и 7 клас и вижте резултатите на 5991 състезателя от цялата страна.
Директен линк към класирането в 5 клас;
Директен линк към класирането в 6 клас;
Директен линк към класирането в 7 клас.

Благодарности на stanislavastst за снимките от състезанието.
Информация, новини, задачи и решения от състезание по математика Академик Кирил Попов
                      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+