339 медала, от които 57 златни спечелиха българските математици от първи кръг на сингапурския математически турнир SASMO

г. 08:03 ч.
339 медала, от които 57 златни спечелиха българските математици от първи кръг на сингапурския математически турнир SASMO
Българските организатори на проведеното преди месец у нас сингапурско математическо състезание SASMO публикуваха списък с наградените ученици във всички възрастови групи. Както и на другото състезание, което те организират, явно и Sasmo е от турнирите с формат, предвиждащ порои от медали. Какво е положението в България:
2 клас - 27 медала, от които 3 златни;
3 клас - 23 медала, от които 5 златни;
4 клас - 28 медала, от които 3 златни;
5 клас - 65 медала, от които 13 златни;
6 клас - 66 медала, от които 7 златни;
7 клас - 34 медала, от които 8 златни;
8 клас - 44 медала, от които 1 резултат с максимален брой точки и още 7 златни;
9 - 12 клас - 52 медала, от които 10 златни.

По информация на организаторите, най-значимите резултати са:
Мария Дренчева, София - абсолютен победител в група 2 клас; Димитър Митов, София - абсолютен победител в група 4 клас; Петко Казанджиев, Велико Търново - абсолютен победител и носител на специалната награда на SASMO в група 8 клас; Мирослав Маринов, Пловдив и Александър Чергански, София - абсолютни победители в най-високата група.

Вижте всички отличени математици от азиатски математически турнир SASMO.

Финалът на състезанието е в гр. Ченду, Китай, от 26 юли до 30 юли 2014 година. Според анонса на организаторите, още през следващата седмица, на първенците от България ше бъде изпратена покана за участие във финала. Честно казано, на мен не ми е ясно как технически би било възможно участието на българи в него.

- Повече информация и подробности за SASMO.
- Задачи и отговори от азиатско математическо състезание SASMO 2014
Информация, новини, задачи и решения от математически турнир SASMO
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+