Резултатите от SASMO 2014 се появиха на официалната страница на състезанието, повече за поканите за финала на AIMO в Chengdu, China

г. 09:39 ч.
Резултатите от SASMO 2014 се появиха на официалната страница на състезанието, повече за поканите за финала на AIMO в Chengdu, China
Организаторите на сингапурското математическо състезание SASMO 2014 публикуваха общите резултати от всички държави на сайта си.
Българските ученици са се представили много добре и заемат редица призови места. Конкретно за нашите резултати можете да се осведомите от тази новина.
Всички резултати можете да видите на официалната страница на организаторите от Сингапур.
Забележка: Имайте предвид, че поне при мен сайтът на организаторите не се зарежда ако заявката идва от български адрес! Това естествено може да бъде лесно преодоляно - за целта, използвайте например този анонимен прокси сървър. Работата с него е елементарна - в полето Web Proxy въведете следния адрес: http://mathsolympiads.org/results/sasmo-2014-results и натиснете бутона "Hide my Ass!". Това е, оттук нататък ще можете да разглеждате цялата страница.

Няколко думи за така обсъжданата покана за финала на състезанието в Китай:
Да, наистина организаторите ще отправят покана към всички, които са получили медал от първия кръг на Sasmo 2014. Ето какво се казва в официалното съобщение:
All students who have won a Perfect Score, Gold, Silver or Bronze award in the Singapore and Asian Schools Math Olympiads from Bulgaria, Myanmar and Singapore are invited to take part in the finals of the Asia International Mathematical Olympiad (AIMO) to be held in Chengdu, China from July 26 to 30, 2014. Details of the trip and registration form will be posted by May 15 on the website.
Както разбирате от текста, детайлите за това екзотично... хайде да го наричаме изживяване или екскурзия, а не състезание ще бъдат обявени според организаторите до края на деня...
Ако решите да посетите събитието, в рамките на него организаторите ви предлагат и допълнителна разходка до Хонг Конг, която освен обучение ще включва посещение на училище, музей и Дисниленд.
Ако се включите в допълнителната екскурзия, спането в Хонг Конг ще бъде в YMCA Hostel. Пътуването от Chengdu до Хонг Конг ще се осъществи с Tiger Airlines, като общата цена на транспорта, спане, изхранване, посещение на забележителностите и застраховка е скромните според организаторите $1199. Имайте предвид - това е цената само на допълнителната екскурзия до Хонг Конг. Тя не включва цената за състезанието в Chengdu, China. Разстоянието м/у Chengdu и Хонг Конг e доста сериозно - към 4 часа полет, но не мисля, че има директни и сигурно се налага прекачване в Шанхай, което ще убие още 4-5 часа...
Програмата и цената на приключението до Chengdu, China би следвало да бъдат публикувани днес на сайта на организаторите. Предполагам, веднага ще се появи и информация от страна на българския организатор как смята да съдейства за организацията на тази сериозна екскурзия ако има желаещи за нея.
Очакваме подробности, тази новина ще бъде допълвана с тях.
Информация, новини, задачи и решения от математически турнир SASMO
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+