Официални резултати от KIMC 2014, 6-класникът от МГ Варна Димитър Опърлаков със злато

г. 11:06 ч.
Официални резултати от KIMC 2014, 6-класникът от МГ Варна Димитър Опърлаков със злато
Излязоха официалните резултати от International Mathematics Competition - EMIC & IWYMIC 2014.
Преди няколко дни вече говорихме за невероятното представяне на двата отбора на СМГ, донесли ни 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.
За съжаление, другите ни 6 отбора с няколко малки и едно голямо изключение в лицето на Димитър Опърлаков са далеч от нивото на Софийската Математическа Гимназия.
В състезателната група на малките, Key Stage 2 имаме уникален резултат - 6-токласникът от МГ Варна Димитър Опърлаков е със златен медал! Да ви напомня, че двата златни медала в тази възрастова група за СМГ са за седмокласници - Димитър е с невероятно постижение - поздравления.
Освен него, с медали от KIMC 2014 са седмокласникът от 125 СОУ Александър Запрянов - сребърен и шестокласничката от ПМГ Бургас Мартина Димитрова - бронзов.
Общо, от KIMC Key Stage 2 имаме 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.
В групата на големите, Key Stage 3 положението не е розово.
Факт е уникалното представяне на СМГ, донесли за България 2 златни, сребърен и бронзов медал. Останалите три отбора, съставени общо от 12 състезателя са успяли да вземат само 2 бронзови медала - на Димитър Маркович от МГ Варна и на Георги Атанасов от СОУ Сава Доброплодни.
Вижте отборното класиране от KIMC 2014
Вижте индивидуалните резултати от KIMC 2014
Информация, новини, задачи и решения от International Mathematics Competition - IMC
                
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+