Първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS отново ще се проведе в България

г. 07:50 ч.
Първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS отново ще се проведе в България
От две години, в България се провежда едно интересно и тежко състезание - International Mathematics Assessments for Schools - IMAS.
Състезанието се провежда в два кръга, като до втори кръг се допускат състезателите, постигнали най-добри резултати на 1-ви кръг.
Досега, участието в него беше трудно, само определени училища предлагаха възможност на своите ученици. Ето, че тази година може да се включи всеки желаещ ученик межу 3-ти и 8-ми клас.
Тази година, International Mathematics Assessments for Schools - IMAS ще се проведе в събота, 29 ноември от 13 часа в 125 СОУ София.
Записването на ученици от 3-ти до 8-ми клас включително за международното математическо състезание IMAS става в стая 402 на 125 СОУ до 26.11.2014г от 8:00 до 17:00.
Таксата за участие е 10лв.
По-стари новини за провеждането на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS в България през 2013 и 20-12 година.

Задачи и решения за самоподготовка от минали издания на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS

Да проследим заедно надпреварата в специалната тема за International Mathematics Assessments for Schools - IMAS 2014 в нашия форум.
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+