Откриване на млади таланти 2015 - кой ще учи в СМГ от следващата година - финалното състезание е утре

г. 10:22 ч.
Откриване на млади таланти 2015 - кой ще учи в СМГ от следващата година - финалното състезание е утре
Дойде време за финалното изпитание за малките математици в 4 клас, желаещи да учат в Софийската Математическа Гимназия - вътрешното състезание по математика Откриване на млади таланти 2015.
Тази година, ОМТ ще се проведе в събота, 20 юни. Записани са близо 700 деца - актуален списък на участниците можете да намерите във форума. Резултатите от състезанието определят до голяма степен кои ще са бъдещите математици на СМГ - постижението образува 75% от крайния рейтинг, според който се приемат учениците. Другите 25% идват от предварителния рейтинг, който можете да видите в нашите класации. Имайте предвид, че класациите, които се поддържат от този сайт са неофициални и могат да имат разлики спрямо официалното подреждане!
Към момента, за изчисляване на предварителния рейтинг са въведени следните параметри:
СМТ мин 3/ макс 73;
ЕК мин 25/ макс 120;
ОЛИ мин 1/ макс 20.5.
Ако се наложи, след официалното оповестяване на минималните и максимални точки за всяко състезание ще бъдат направени съответните промени.
В класацията на ученици в 4 клас, борещи се за прием в СМГ е добавена и възможност за промяна на коефициентите по ваше усмотрение - така ще можете да се ориентирате как се променя временното класиране на математиците в зависимост от тях.
Актуална информация, свързана с приема в СМГ след 4 клас можете да намерите или споделите в специалната тема за това в нашия форум.
Успех на всички малки математици на утрешното състезание!
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+