Прием след 4 клас в СМГ - ще има ли промени в правилата?

г. 08:50 ч.
Прием след 4 клас в СМГ - ще има ли промени в правилата?
От много години, Софийската Математическа Гимназия приема 4 паралелки от бъдещи математици след кандидатстване след 4 клас.

Тази година също

Поне до миналата седмица, когато на страницата на гимназията се появи изненадващо съобщение, че по предложение на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ ще бъде подадена молба до РИО София за откриване на 5-та паралелка.
Ако тя бъде удовлетворена, то за записване в СМГ ще бъдат поканени учениците от 117 до 144 място в тази класация.

Много странно решение...

Предполагам, ръководството на гимназията е преценило, че може да поеме още една паралелка от ученици без да влоши качеството на обучение на досегашните 4, но... дали точно юли месец, след като всички ученици вече са избрали училището си за следващата учебна година е удачното време за тази новост?
Ако бъде прието подобно предложение, то ще е директен удар по всички училища, където в момента учат деца, които биха се записали в СМГ. По средата на лятото, те няма да имат възможност да организират прием за освободените места и ще имат намалени и неефективни класове за следващата учебна година.
Посетете темата във форума ни - Прием за 5 клас в СМГ за 2016 / 2017 година
Информация и новини за СМГ
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 3 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+