МГ Варна най-накрая с реална възможност за своя сграда - Истина или ПР?

г. 04:12 ч.
МГ Варна най-накрая с реална възможност за своя сграда - Истина или ПР?
На интересна новина попаднах преди малко.
В интервю, дадено по случай изграждането на закрита спортна зала в двора на общата сграда на ОУ Захари Стоянов и МГ Варна, кметът на Варна, Иван Портних казал, че предстои преместването на математическата гимназия в нова сграда...

За незапознатите, в двете училища учат над 2000 ученици, мястото за които е крайно недостатъчно и от много време избухват словесни престрелки и конфликти между тях, стигащи до съд. Желанието на ръководство и родители на ученици от ОУ Захари Стоянов е гимназията да се изнесе в нова сграда, от МГ-то пък не приветстват тази идея и искат да си останат в сегашната.
Също така, от много време редовно се появява политик, който обещава проблемът да бъде разрешен и едно от най-реномираните училища в България да има самостоятелна база, с която да се гордее.
Последният ми спомен е от края на 2013 година, когато община Варна афишира, че скоро ще построи нова сграда в квартал Чайка за гимназията, а директорът на МГ Павлин Петков опонира, че преместването от сегашната е много трудно и по-добре да бъде преместено основното училище Захари Стоянов...

Днешната бомбастична новина, която не се съмнявам уважаваните медии в България ще предадат без предистория е, че видиш ли, общината работила активно за нова сграда и очаквала помощ от държавата от 6 милиона лева за реализацията на идеята. Не знам откога кипи тази "активна" дейност и в какво точно се състои, но явно досега не е довела до нищо, след като все още се чакат пари...
Tова няма изгледи да се случи скоро, тъй че училищата да се радват, че поне физкултурен салон ще им построят.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 1 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+