Втори кръг на International Mathematics Assessments for Schools (IMAS)

г. 12:58 ч.
Втори кръг на International Mathematics Assessments for Schools (IMAS)
В края на ноември, в СМГ, 125-то СОУ и ЕСПА се проведе първия кръг на едно много интересно математическо състезание. В последствие се оказа, че силно вероятно, това е бил първия кръг на популярното състезание IMAS.
Теоретично, най-добре представилите се деца на втория кръг би следвало да бъдат поканени на лагер в Хонг Конг, но с голяма доза вероятност мисля, че това няма да важи за България за тази година и състезанието е изцяло пробно. Което не пречи задачите в него да са оргиналните IMAS задачи и това го прави интересно за всички запалени математици.
Днес пък е втория кръг на това състезание. По официален регламент, който не е ясно дали се спазва у нас, на него би трябвало да се явят само децата, изкарали 90% или повече от максималния резултат за страната ни на първия кръг. За тази година максималният резултат е 87 точки за групата Upper Primary Division - 5-6 клас. Тоест, на днешния втори кръг очаквам да са поканени около 15 деца. Две от 5-ти клас, останалите от 6-ти. (Това касае долната група 5-6 клас, за големите - група 7-8 клас не знам какво е положението, но сигурно не е много по-различно).
Децата в групите се явяват на един и същи материал - 5-ти и 6-ти клас са заедно, както и 7-ми и 8-ми. Така че, предимството на по-горните класове сред продължаващите деца е напълно обосновано.
Форматът на втория кръг се различава от първия. Този път, задачите ще бъдат по-малко от 25-те в първия кръг, а времето за решаването им е увеличено от 75 на 120 минути. Ето и повече подробности за формата:
IMAS Round 2 (for students who scored in the top 5-10% overall in IMAS Rd 1) (15 problems, max 100 points)
- Problem 1-5 (Multiple Choice, 4 points each)
- Problem 6-13 (Short Answer, 5 points each)
- Problem 14-15 (Detailed Solutions, 20 points each, partial credit possible)


Успех на всички малки математици днес.
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+