СМГ се възмути от непрофесионализма на Кунева и МОН

г. 17:59 ч.
СМГ се възмути от непрофесионализма на Кунева и МОН
Преди няколко дни се разбра, че МОН отново няма да се съобрази с препоръките на Съюза на Математиците в България и ще прекрои предложените регламенти за определяне на разширените отбори за Младежка Балканска Олимпиада по Математика и Балканска Олимпиада по Математика.
Новината с подробностите и измененията можете да прочетете тук - Промяна в регламентите за определяне на националните отбори по математика за Балканска Олимпиада и JBMO.
Конспектирано, състезанията, чиито резултати формират отборите се намаляват и свеждат до минимум... Какви са минусите от това не е необходимо да се обясняват, според мен са явни. Да се търсят плюсове в решението също е безсмислено.

В оспорването на странните решения на МОН за определяне на разширените отбори за МБОМ и БОМ се включиха и редица учители от Софийската Математическа Гимназия, подкрепяни от своя директор Антони Стоянов.

В писмото, математиците ни изтъкват своите доводи защо това решение е погрешно и дават своето мнение:
Считаме, че изключването на ЗМС и ПМС от критериите за формиране на разширен отбор за МБОМ е необосновано, противоречи на естествената логика и на традициите, водили до момента до успешна селекция. Тази промяна не е в интерес не само на учениците, а и на за обществото, защото в за всички е важно да се изберат най-талантливите, най-способните и най-умните ученици.
Прочетете цялото открито писмо на СМГ, изпратено до Кунева.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 3 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+