Пореден успех на български ученици на 13-та Жаутиковска Олимпиада

г. 08:25 ч.
Пореден успех на български ученици на 13-та Жаутиковска Олимпиада
От 12 до 18 януари 2017 година, в Алмати, Казахстан се проведе престижно състезание по физика, математика и информатика.
Българските ученици отново пожънаха успехи и донесоха много медали за страната си. Конкретно за турнира по математика, разпределението на медали е следното:
• златен от 26 до 42 точки
• сребърен от 18 до 25 точки
• бронзов от 13 до 17 точки

Ето и нашите медалисти:
Атанас Динев, ПМГ Бургас, 28 точки, златен медал
Кирил Бангачев, СМГ, 27 точки, златен медал
Константин Гаров, ПМГ Бургас, 26 точки, златен медал
Георги Димитров, СМГ, 20 точки, сребърен медал
Костадин Гаров, ПМГ Бургас, 19 точки, сребърен медал
Христо Попов, СМГ, 14 точки, бронзов медал

Ръководители на отбора на СМГ са Румяна Караджова, Стойчо Стоев и Никола Каравасилев. А отборът по математика на ПМГ Бургас, постигнал невероятни резултати е воден от Станислав Димитров.
• Вижте задачи по математика от 13-та Жаутиковска Олимпиада
• Вижте класиране на 13-та Жаутиковска Олимпиада
Ето и равносметка за проведеното състезание от Станислав Димитров, ръководител на отбора на Бургас по математика, публикувана във Фейсбук страницата му:
На тази олимпиада се провеждат състезания в три дисциплини - математика, физика и информатика.
Участие в нея взеха над 30 чуждестранни отбора, като от България участваха три - тези на СМГ, ПМГ Бургас и ПМГ Шумен. Като ръководител на отбора на ПМГ Бургас по математика ще споделя някои от моите впечатления за състезанието по математика.
Задачите бяха на много високо ниво. Интересен факт е, че с по-малко от 2 задачи(всички в темата са общо 6) се взима медал. Учениците от България не просто са взели медали ами и са решили голям брой от задачите - по 4(максималният постигнат резултат е с 5 решени задачи). Представянето на Българските отбори на състезанието по математика е страхотно.
Друг интересен факт е, че всяка задача в темата е решена от поне един български участник. Последното означава, че подготовката на тези ученици е наистина сериозна. Надявам се същите участници да се явят и догодина, и да се върнат като абсолютни шампиони на олимпиадата.
Равносметката - 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал по математика. От отбора на СМГ има завоюван сребърен медал по физика(на 0.2 точки от златния) и бронзов по информатика. ПМГ Шумен се завръща и с един сребърен медал по информатика. Искрено много се радвам за постижението на нашите ученици. Истината е, че зад тези постижения се крият много труд, упоритост и не на последно място любов. Искам да поздравя не само участниците, ами и техните учители и ръководители.
Винаги съм си мислел, че да си ръководител е лесно. Мислиш си, че е така до момента, в който не се сблъскаш с него. Всъщност подготовката и ръководството на отбор не е лека задача. Затова всички трябва да уважаваме хората, които са до и зад нас по пътя на успеха. Понякога може и да не ги слушаме, но са прави. Радвам се, че ми се отдаде такава възможност.
Това беше едно страхотно преживяване, което ми даде много опит. Пожелавам на всеки да изпита това чувство - да бъде част от нечий успех.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+