Март 2014 - най-натоварения месец за малките математици

г. 09:04 ч.
Март 2014 - най-натоварения месец за малките математици
Времето за зимен сън свърши и идва март 2014, според мен, най-натоварения месец за малките математици. Какво очаква любителите на математиката?
В ход в математическите гимназии са контролните за определяне на отбори както за международните състезания IMC и PMWC, така и за Пролетните математически състезания. Контролни, които не трябва да бъдат подценявани, защото доброто представяне на тях е път към явяване на най-стойностните състезания за годината.
В средата на месеца се очаква и втория кръг на IMAS. Повече за IMAS можете да научите от новините за турнира до момента.
Само седмица по-късно, на 22 март е първия кръг на математическото състезание Европейско Кенгуру. Състезанието е важно не само за четвъртокласниците, за които то е едно от балообразуващите състезания, формиращи предварителния рейтинг за прием в СМГ, но и за всички останали, защото е стъпало към участие в престижния национален кръг на турнира.
Седмица след Кенгуруто пък е време за областния кръг на Олимпиадата по математика. Отново важен момент за 4-ти клас, и това състезание е от рейтинговите за прием в СМГ. Важен турнир и за седмокласниците, които за пръв път ще имат възможността да се борят за явяване на национален кръг!
Само ден след него пък е може би най-реномираното състезание за прогимназистите - Пролетните математически състезания ПМС 2014, които тази година ще се проведат в Русе. Повече информация за ПМС и защо този турнир е толкова важен можете да прочетете в тази статия.
Конспектирано, в рамките на 1 месец ще има тежки контролни, 2-ри кръг на IMAS, 1-ви кръг на Кенгуру, 2-ри кръг на Олимпиада по математика и ПМС...
Обмислете внимателно вашите приоритети и определете кои са най-важните математически надпревари за вас за да не се окаже, че подготовката за всичко ще попречи на добрите резултати във важните инициативи.
Информация, новини, задачи и решения от Пролетни Математически Състезания - ПМС
                  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+