Математически звезди 2014 Пловдив - последни възможности за участие

г. 08:21 ч.
Математически звезди 2014 Пловдив - последни възможности за участие
Преди седмица ви запознах с анонса на едно интересно състезание - Математически звезди 2014, което се организира от дълги години от пловдивската Ученическа Академия 21 век.
За участие в състезанието са поканени най-добрите математици от България от 2-ри до 6-ти клас, които са класирани на база на резултатите им от три състезания - Черноризец Храбър, Иван Салабашев и Европейско Кенгуру.
Детайли за състезанието можете да намерите в предишната новина за Математически Звезди 2014, а тук ще конспектирам най-важното и новата информация:
- Математически звезди 2014 ще се проведе в Пловдив, на 14 и 15 юни (събота и неделя);
- Задачите за състезанието се съставят от страхотния Ивайло Кортезов;
- Състезанието има два етапа - индивидуален и отборен;
- Състезанието е платено - такса участие - 15 лева;
- Организаторите са осигурили спане и изхранване - пълен пансион в хотел Марица, Пловдив - 40 лева на ден;
- Победителите в състезанието получават страхотни награди във вид на математически школи с г-н Ивайло Кортезов и други топ преподаватели, в които ще тече подготовка за интересни състезания;
- От началото на следващата учебна година, Ученическа Академия 21 век ще има своя школа и в София, така че победителите от Математически звезди 2014 ще могат да се възползват от школите - награди в своя роден град;
- Победителите от други градове в България ще могат да ползват школите - награди чрез достъп до онлайн обучение.

И последна актуална информация - не остана много време до крайния срок на записване. Ако решите да участвате, проверете дали фигурирате в рейтинга и сте поканен за състезанието. Ако сте в списъка, не по-късно от вторник, 20 май изпратете заявка за участие на Email: acad21vek@abv.bg. След като получите потвърждение на заявката си, до 30.5 трябва да преведете 15 лева такса участие по банков път по сметка, за която ще получите данни в потвърждението.

По информация на г-жа Снежина Станчева, управител на Ученическа Академия 21 век, към момента, за турнира вече са записани над 170 деца от Пловдив, София, Несебър, Варна, Каварна, Петрич, Добрич, Ямбол, Перник, Бургас и Пазарджик.

И за финал, един чудесен подарък от Академия 21 век и доцент Кортезов:
Всички задачи и решения за 2, 3, 4, 5 и 6-ти клас от цялата история на турнира - от 2005 до 2013 - изтеглете ги и се забавлявайте.
Информация, новини, задачи и решения от Математически Звезди - Академия 21 век
                  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+