Олимпиада по Математика - Национален кръг

г. 18:24 ч.
Олимпиада по Математика - Национален кръг
Поредни математически издънки. Сава Гроздев 4 пъти е сменял условия на задачи, а Олимпиадата за 7 клас е удължена с 1 час.
Първи мнения на родители на участници:
Току-що прочетох, че задача 3 за седми клас е объркана и времето им за решаване е удължено с час.
СГ е влизал 4 пъти в стаята да променя условието.
Четири промени? Ужас.
Няма незаменими хора! Трябва който състави грешна задача за национален кръг да няма право да участва в организацията на национални олимпиади и състезания!Заповедите за националните комисии са подписани още на 27.10.2016 г.
Излязал е представител на МОН и е казал на учителите чакащи отпред, че им дават още време на децата, за да си решават - 1 час. То така се дава на НОМ 3 - 1 час допълнително. МОН са в играта човече.
Ох, да бяха само резултатите проблемите ни. Децата са отишли са показват знанията си, а не кой колко по-издръжлив психически е на грешни условия. ooooh! Горките деца, напоследък стават все по-чести тези случаи.
И PУO-Coфия ca в играта. He можаха да обяснят защо са присъдили 0т. на решението на седмокласник на 3-та задача. Изпратиха работата за експертна оценка от Националната комисия още в понеделник или вторник. Вчера, в 13 часа от МОН казаха, че още няма становище. B 14.30 също нямaxa становище. По неофициален път разбрахме, че Haц. комисия е отказала да разгледа работата, защото грешката в оценяването не е била при тях. Според регламента, РУО-тата и Нац. комисия са безгрешни, а участниците в областния кръг - безправни. Дори при установена грешка няма начин, няма и желание тя да бъде поправена.
Изобщо не мисля, че грешката е случайна, нито че МОН имат интерес да подберат най-силните деца за МБОМ.
Toвa cи e чиста саморазправа и разчистване на пътя за нарочения за шампион в тази възрастова група. За сравнение ще дам Олимпиадата по Физика, където при аналогичен регламент беше намерен начин грешка да бъде поправена. Защо в математиката нещата седят различно?
МЪКА!

Сигурен съм, че ако не се потули, задачата в 7-ми клас и нарушенията на регламента покрай нея ще бъдат дълго дискутирани.

Още нещо:
В задача 8.1 се дава 1 точка за написване кога се достига равенство, но в условието на задачата не е поставен такъв въпрос.
Нещо повече, не са приемани или уважавани контестации за неанализиране на случаите на равенства в неравенствата от Задача 8.1.
По критерий за това се отнема 1 т., а същото не се изисква по условие!!!

Какво още се натвори в математиката през тази година, прочетете в Математически Състезания 2017


Актуална информация за Олимпиада по Математика 2016 / 2017 ще намерите в темата за състезанието в нашия форум.
Информация, новини, задачи и решения от Олимпиада по Математика
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+